„Situacija gerėja, o kaip bus sunku prognozuoti. Penktadienio naktį praneša didelį vėją, iki 25 m/s. Vėjas gali neleist vandeniui išeiti į marias ir lygis vėl gali imti kilti“, – BNS sakė Šilutės rajono savivaldybės civilinės saugos specialistas Rimantas Zimantas.

Pasak jo, per pastarąją parą Atmatoje vandens lygis nukrito apie dešimt centimetrų. Vanduo kiek nuslūgo ir sodybų kiemuose, tačiau gyventojai vis dar tebėra apsemti.

Šešiolikoje kaimų tebėra užlieta apie šimtas sodybų, kuriose gyvena apie 190 žmonių.

Vanduo nuslūgo nuo Rusnės kelio, kur jo būta apie 20 cm. Vis dėl to Šilutės rajone išlieka užlieta apie 50 km kelių.

Pasak specialisto, prognozuojamas itin nepalankios krypties vakarų ir šiaurės vakarų vėjas, kuris sudaro pasipriešinimą ir vanduo gali būti stumiamas atgal.

Ketvirtadienio pavakarę savivaldybės atstovai situaciją ketina aptarti su metereologijos tarnyba, kuri pateiks aiškesnius duomenis dėl orų prognozės.

Anot R. Zimanto, ar vėjas turės įtakos vandens lygiui, pasimatys jau penktadienį.

„Sniego nebėra absoliučiai Šilutės rajone, nutirpę, tik tebėra Atmatoje ledų sangrūda“, – teigė R. Zimantas.

Stebėti ledų sangrūdų atvyksta ir kitų miestų gyventojai. Išvysti ledų kalnus galima vaikštant Atmatos pakrante Uostadvaryje. Ledai matomi ir nuo Rusnės tilto.

Potvyniai, ypač per pavasario atlydį, Šilutės rajone, Nemuno deltos teritorijoje, yra įprasti, vis dažniau vanduo čia pakyla ir žiemos metu.

Dešimtmečius trukusios Rusnės gyventojų susisiekimo problemos per potvynius išspręstos prieš kelis metus čia pastačius estakadą.