„Vadovų rotacijos yra reikalingos, bet jų vienų tikrai nepakanka. Mes ne tik matėme Laisvės TV tyrimą, bet ir aktyviai bendradarbiavome ir labai aktyviai patys dedame pastangas nuo praėjusių metų pradžios (problemai spręsti – ELTA). Noriu atkreipti dėmesį į tai, kad kadencijų neužteks, nes mes turime peržiūrėti ir būsimų medikų rengimo aukštosiose mokyklose programas, jau ten yra problemų, kurias matytumėm“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Dulkys.

Ministras akcentavo, kad svarbu yra ne tik riboti ligoninių vadovų kadencijas, bet ir atkreipti dėmesį į tai, kaip vadovai rūpinasi ligoninių darbuotojų psichologine būkle.

„Reikia padaryti didžiulį darbą būtent darbuotojų socialinių, emocinių kompetencijų vystyme, nes dabar, žmonės baigę mokslus, kompetencijas paprastai gilina toje savo pagrindinėje profesinėje srityje, bet kai mes kalbame, kaip atpažinti, ar kolega turi polinkį į savižudybę. Konfliktų sprendimo, vadovavimo gebėjimo dalykų mokoma per mažai arba išvis nemokoma. Lygiai taip pat dėl vadovų – vadovų metinio vertinimo dokumentuose turi atsirasti žiūrėjimas, ką jie daro dėl savo žmonių, ar jie rūpinasi jų psichologine būsena, ar yra daromi organizacijose tyrimai, ar tik kartą per metus padaromas seminaras, paskaitėlė apie psichologiją ir čia užsidedama varnelė“, – pabrėžė ministras.

A. Dulkys pabrėžė, kad ministerija taip pat nesiruošia atleisti vadžių ir darys viešą renginį apie tai, kaip sekėsi taikyti bandomuosius sprendimus kai kuriose Lietuvos gydymo įstaigose.

„Mes dabar darome labai daug bandomųjų dalykų ir tai yra labai didžiulė atskira tema, vasario-kovo mėnesių sandūroje mes ruošiamės padaryti viešą renginį, kur norėsime papasakoti, kaip mums tie bandomieji dalykai beveik dešimtyje Lietuvos gydymo įstaigų sekėsi ir ką mes galime padaryti tose teritorijose, kur yra mobingas, patyčios ir t.t.“, – tvirtino A. Dulkys.

ELTA primena, kad Lietuvos ligoninėse Seimas svarstymo stadijoje pritarė sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo projektui, kurį priėmus valstybės ir savivaldybių biudžetinėse bei viešosiose sveikatos priežiūros įstaigose būtų įvestos vadovų kadencijos, numatant, kad tas pats asmuo negali eiti pareigų daugiau nei dvi kadencijas iš eilės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)