„Tai mums yra svarbu žiūrėti, kokia yra situacija šalies reanimacijose, esame sakę, kad apie 240 pacientų ten reiškia, kad sveikatos apsaugos sistema su visom kitom paslaugom yra ant praktiškai ribos. Bet dabar, kai omikron atmaina turi elgesį, kada jis yra labai užkrečiamas ir tarp persirgusių ir vakcinuotų, tampa labai svarbu sekti, kokia yra situacija organizacijose,

kuriuos teikia visas pačias svarbiausias paslaugas. Ne tik sveikatos apsaugos sistemoje, kad užtektume specialistų, bet koks sergamumas tarp specialistų ir kitose institucijose. Turime žiūrėti, kad užtektų specialistų, kurie galėtų dirbti ten, kur yra valstybės svarbiausios funkcijos“, – aiškino jis.

Todėl žvelgiama bus ne tik į užimtų lovų reanimacijose rodiklį.

„Tai reikia svarbu ir toliau žiūrėti, kas yra reanimacijose. O kitas dalykas – koks yra sergamumas tarp tų žmonių, kurie dirba pačias svarbiausias funkcijas. Ir tai gali lemti būsimus sprendimus“, – teigė jis.

Delfi primena, jog rudenį Vyriausybė patvirtino pasiekus 240 reanimacijos lovų užimtumą, būtų įvedami karantino lygio draudimai.

Vyriausybės atstovai jau yra sakę, jog jei prireiktų, karantinas būtų trumpas ir griežtas – truktų jis kelias savaites.

Praėjusios paros duomenimis, šiuo metu yra užpildyta 85 reanimacijos lovos visoje Lietuvoje.

Ministras ragino gyventojus namuose turėti greitųjų testų, arba pajutus simptomus keliauti į mobilius testavimo punktus – neapkrauti šeimos gydytojų.

„Mūsų rankose – išsaugosime ar ne kontaktinį ugdymą. Mes kiekvieną penktadienį daliname testus į namus. Todėl yra prašymas artimiesiems padėti, padrąsinti ir tuo dalykų naudotųsi. Taip apsaugotų ne tik savo šeimą, bet ir kitas šeimas. Tai galima padaryti neleidžiant vaikų su simptomais į darželius, mokyklas“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ kalbėjo A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)