Prie Seimo protesto akcijai leidimą yra gavęs kontroversiškai vertinamas Lietuvos šeimų sąjūdis. Kaip tvirtino policijos atstovai, jam suteiktas leidimas renginio metu suburti iki 1000 žmonių. Lietuvos šeimų sąjūdžiui priklausančių socialinių tinklų paskyrose skelbta, kad žmonės kviečiami „į tikrąjį Lietuvos žmonių Laisvės gynėjų dienos minėjimą“. Jis planuojamas iškart po to, kai baigsis oficialus Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje.

Visgi, policijos vertinimu, į renginius prie Seimo susirinkę asmenys gali turėti ir kitų interesų – ne tik paminėti Lietuvai svarbų įvykį. Todėl, kaip teigė R. Požėla, ketvirtadienį vyksiančiame renginyje dirbs sustiprintos pareigūnų pajėgos, sostinės prieigose bus įrengti automobilių patikros punktai, kuriuose bus tikinami autobusai ir kitos pasirinktos transporto priemonės. Dėl saugumo šalia Seimo bus įrengtas fizinis barjeras. Apskritai, kaip teigė policijos atstovai, patekimas į Nepriklausomybės aikštę bus šiek tiek apribotas: Tumėno gatve į Nepriklausomybės aikštę nebus galima patekti. Be to, renginio metu viešąją tvarką palaikantys pareigūnai galės vykdyti ir pasirinktų asmenų patikras.

Lietuvos šeimų sąjūdžio anksčiau organizuoti renginiai dažnai minėti neramumų kurstymo kontekste. Kai kurie Šeimų sąjūdžiui priklausantys asmenys atsidūrė ir teisėsaugos akiratyje, kai rugpjūčio mėnesį po surengto mitingo prie Seimo kilo riaušės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)