„Šis sprendimas dėl galimybių paso vaikams suspendavimo yra teisingas. Praėjusią savaitę kreipiausi į Vyriausybę, sakydamas, jog toks galimybių pasas vaikams, koks yra numatytas, kelia labai rimtų abejonių – ar jis atitinka Konstituciją. Pirmiausia dėl savo proporcingumo ir nelygių sąlygų. Todėl, bet kuriuo atveju, į jį turėjo būti įtraukti ir greitieji antigenų testai, kurie būtų sudarę palankias, patrauklias sąlygas vaikams testuotis mokyklose, nesudarytų didelių keblumų. Bet šis sprendimas taip pat iš esmės yra teisingas.

Besikeičiant situacijai mes matome, kad norėdami sustabdyti omikron atmainą mes pirmiausia turime visą dėmesį skirti testavimui. Ir tada jau mažesnės reikšmės įgyja pats galimybių paso reikalingumas. Kadangi visiems akivaizdu, kad turime testuotis“, – žiniasklaidai sakė prezidentas G. Nausėda.

Šalies vadovas tikino, jog tik pasitelkus testus įmanoma užčiuopti virusą „pradinėje atsiradimo stadijoje“.

„Gerai, kad tai buvo padaryta. Ir sveikinu šį sprendimą. Dabar jau nebėra jokios prasmės dėl to kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT), nors tokią alternatyvą jau buvome parengę“, – sakė G. Nausėda.

Delfi primena, kad ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė vėlinti reikalavimą vaikams iki 12 metų ir 2 mėnesių amžiaus turėti galimybių pasą iki kovo mėnesio.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtame dokumente teigiama, jog omikron atmainos plitimo metu nėra įmanoma užtikrinti „lengvai prieinamo mokinių testavimo PGR testais galimybių pasui gauti“.

Todėl pasiūlyta patikslinti galimybių paso išdavimo kriterijus vaikams, numatant, kad reikalavimas turėti galimybių pasą užsiimant kontaktinėmis veiklomis vaikams taikomas ne nuo 12 metų ir 2 mėnesių, o nuo 16 metų.

Šis pakeitimas galiotų iki 2022 m. vasario 28 d., o nuo 2022 m. kovo 1 d. vėl būtų reikalaujama galimybių pasą turėti vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)