Testuotis būtų privaloma sveikatos apsaugos ir socialines paslaugas teikiantiems darbuotojams, rodo trečiadienį registruotas Vyriausybės nutarimo projektas.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, tai siūloma siekiant plintant omikron atmainai „koncentruoti testavimo pajėgumus į kritines veiklos sritis – asmens sveikatos priežiūros ir socialines paslaugas“.

„Yra pasiūlymas pasilikti šiai dienai tiktai tas, kurios yra pačios svarbiausios, kurios yra nukreiptos į didžiausios rizikos žmones, į svarbiausias institucijas“, – žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jo teigimu, atsisakoma testavimo tose srityse, kur jo reikšmė, plintant omikron atmainai, yra mažesnė, siekiant išlaikyti šimtaprocentinį testavimą sveikatos apsaugos ir socialinėje srityje.

„Kitų darbų ir veiklos sričių darbuotojų profilaktinio periodinio testavimo atsisakoma atsižvelgiant į tai, kad rizika užsikrėsti SARS-CoV-2 viruso Omicron atmaina yra didelė tiek skiepytiems, tiek persirgusiems, tiek neskiepytiems asmenims ir didelio atvejų augimo bei testavimo sistemos apkrovimo sąlygomis nebus įmanoma užtikrinti visų veiklos grupių darbuotojų testavimo“, – teigiama Vyriausybės nutarimo projekte.

Jeigu Ministrų kabinetas pritars siūlymui, privalomai testuotis turės asmenys, dirbantys asmens sveikatos priežiūros įstaigose ir teikiantys paslaugas sveikatos priežiūros įstaigose bei jose besimokantys.

Taip pat šis reikalavimas išliks teikiantiems socialines paslaugas, teikiančias tokias paslaugas gavėjų namuose ar teikiantiems valymo ir panašias paslaugas socialinėse įstaigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją