„Vakar jų ratuose pradėjau aplinkui girdėti, kad kažką nori paaukoti dėl to viso skandalo, bet aš nematau, kad jie ruoštųsi keisti savo politiką“, – kalbėjo anonimiškai kalbėti sutikęs šaltinis.

„Delfi“ pašnekovas nesiėmė spėlioti, kieno konkrečiai mintis buvo dėl Taivaniečių atstovybės, tačiau prisiminė, kas iš seniau aktyviausiai tuos klausimus kėlė.

Nors anonimiškai sutikęs kalbėti parlamentaras iš konservatorių gretų tokiu scenarijumi abejojo.

„Manau, kad – ne, jis (Gabrielius Landsbergis) nieko neaukos. Jau buvo toks siūlymas gal vasarą kažkur neformaliai, ir jis sakė: „tada ir aš“. Jis turi tokią savybę: „tada jau ir aš“, – kalbėjo pašnekovas.

Vis dėl to jis sutiko, kad sprendimas dėl Taivaniečių atstovybės buvo priimtas siaurame rate.

„Esminis klausimas, kuris kilo, kai jau viskas įvyko, buvo dėl pavadinimo, kodėl – tokia atstovybė? Galima tokį žaidimą galvoti, kai turi stiprų paskaičiavimą ir kažkokią garantiją, bet iš to, ką mes matome, tai tas paskaičiavimas nevisai vyko“, – sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)