„Buvo pasiūlyti keturi kandidatai. Matas Maldeikis nesutiko kandidatuoti, sutiko kandidatuoti Ažubalis, Laima Andrikienė ir Emanuelis Zingeris. Mes turime atlikti slapto balsavimo procedūrą, tą padarysime per pietų pertrauką ir apsispręsime. Jei reikės antro turo, bus antras turas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Visi įvardinti kandidatai yra URK nariai.

Palieka postą

Sausio 3 d. Ž. Pavilionis paskelbė atsistatydinantis iš URK pirmininko pareigų.

„Po metų darbo palieku Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko postą. Atsistatydinu savo partijos reikalavimu. Postą palieku, nes politika yra komandinis darbas ir kartais tenka atsitraukti dėl bendro tikslo. Esu šios politinės bendruomenės iškeltas, remtas kaip politikas ir paskirtas į šias pareigas. Būtų negarbinga nepaklusti jos sprendimui. Sieksiu, kad Lietuvos užsienio politika būtų solidi, vieninga, institucinių ar partinių nesutarimų neblaškoma“, – Delfi tuomet sakė Ž. Pavilionis.

Jis teigė, kad tokį sprendimą priėmė, „atsižvelgęs į man premjerės išsakytus žodžius ir jai įvertinus mano patirtį užsienio politikoje“.

„Aš atsisakau posto, bet ne savo idėjų. Ne postai svarbu, o vienybė. Dabar to mums būtent reikia – ir partijoje, ir Seime, ir užsienio politikoje“, – teigė Ž. Pavilionis.

Apie tai politikas parašė ir savo feisbuko paskyroje, akcentavęs, kad traukiasi dėl partijos sprendimo ir tolesnio komandinio darbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)