Šie du parlamentarai prašė šitokiu būdu leisti jiems sudaryti sąlygas patekti į Seimo rūmus.

Anot jų, pernai tokį precedentą buvo sukūręs konservatorių Laurynas Kasčiūnas, vieną dieną dirbęs iš tokios kabinos.

„Seimas apsisprendė dėl darbo sąlygų ir tas sprendimas yra labai aiškus, kaip Julius Sabatauskas sakė, ne valdybos jėgoms dabar keisti tuos sprendimus“, – pirmadienį sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Gruodžio pabaigoje parlamentarų priimtos Seimo statuto pataisos nuo sausio 11-osios į parlamentą Seimo nariui leidžia patekti tik pateikus duomenis, kad jis yra paskiepytas nuo COVID-19, persirgęs šia liga arba turi neigiamą testo rezultatą.

Jeigu tokių duomenų nepateikęs parlamentaras nedalyvaus Seimo ar komitetų, komisijų posėdžiuose, bus laikoma, jog posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Seimo kanceliarijos duomenis, iki pirmadienio popietės 130 parlamentarų buvo pateikę reikiamus dokumentus, kad antradienį galėtų įeiti į Seimo rūmus.

Iš viso parlamente dirba 141 išrinktas politikas.

Antradienio rytą prie įėjimų į parlamento rūmus žada budėti po kanceliarijos darbuotoją ir padėti Seimo nariams patekti į pastatą.

Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Andrius Mazuronis tvirtino, kad užblokavus Seimo narių korteles jų mandatai nepanaikinami, todėl ragino visam Seimui kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar tokiu būdu gali būti ribojamos tautos išrinktųjų galimybės atlikti pareigas.

Jis nuogąstavo, kad po kurio laiko paaiškėjus, jog minėtos Seimo statuto pataisos vis dėlto pažeidžia Konstituciją, galėtų kilti abejonių dėl priimtų įstatymų teisėtumo.