Iš raudonos ir pilkos zonos atvykstantiems neskiepytiems ir nepersirgusiems žmonėms prieš kelionę būtina atlikti COVID-19 testą, o atvykus į Lietuvą izoliuotis 10 dienų. Pagal pilną vakcinacijos schemą paskiepytiems ir per pastarąsias 180 dienų laikotarpiu persirgusiems žmonėms šis reikalavimas netaikomas.

Iki šiol dėl plintančios omikron atmainos atvykstantiems iš Pietų Afrikos valstybių buvo taikomi griežtesni izoliacijos reikalavimai, jos laikytis turėjo visi keliautojai, nepriklausomai nuo to, ar buvo buvo paskiepyti arba persirgę COVID-19 liga.

Visiems iš raudonos ir pilkos zonos atvykstantiems keliautojams, išskyrus persirgusius per pastarąsias 90 dienų, rekomenduojama ne vėliau kaip trečią dieną po atvykimo atlikti PGR tyrimą COVID-19 ligai nustatyti. Šis tyrimas atliekamas nemokamai, registruojantis Karštąja koronaviruso linija.

Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją