„Turiu vilties, kad pastarųjų dienų LR Prezidento emocingi pranešimai nėra susiję su tuo, kad jo mylimiausiam kritikos objektui – Gabrieliui Landsbergiui – sukanka keturiasdešimt metų. Gražus Jubiliejus, kuris Lietuvos politikoje turi ir dar vieną simbolinę prasmę – galimybę kandidatuoti į LR Prezidentus“, – rašė A. Navickas.

Politikas teigė, jog yra sudėtinga rašyti apie politinės partijai, kuriai pats priklauso lyderį.

„Rašysiu tai, ką galvoju, būsiu padlaižūnas, o kritikuoti gražios sukakties proga taip pat kvaila“, – tikino A. Navickas.

Jis socialiniame tinkle pasidalijo „keliais pastebėjimais“.

Vienas iš jų – susipažinimas su dabartiniu TS–LKD partijos vadovu.

„Pamenu, kai pirmą kartą sutikau Gabrielių gyvai. Dirbau Bernardinai.lt ir buvau prikaupęs daug pastabų TS–LKD. Pabandžiau visas išlieti. Jis klausėsi, šypsojosi, nepyko, pabandė paaiškinti, kaip mato situaciją ir ko siekia.. Paradoksalu, bet šis pokalbis ir tapo didžiausiu akstinu man apsispręsti pasukti į profesionalią politiką. Man patiko toks lyderis ir tikrai patikėjau TS–LKD atsinaujinimo perspektyvomis“, – prisiminė parlamentaras.

Antrasis epizodas – 2016 metų Seimo rinkimų kampanija.

„Kai dalyvavome 2016 m. rinkimų kampanijoje, vis išgirsdavome kaltinimų, kad Vytautas Landsbergis sugriovė kolūkius ir man labai įstrigo Gabrieliaus spontaniškai ištartas atsakymas: „liko dar sudėtingesnis uždavinys – sugriauti kolūkius, kurie įsitvirtinę mūsų galvose.“ Mano įsitikinimu, visi dabarties sunkumai ir kyla dėl to, kad sunku šių „kolūkių“ atsisakyti“, – rašė TS–LKD vicepirmininkas.

A. Navickas rašė, jog G. Landsbergis šiuo metu yra patogus kritikos taikinys Lietuvoje. Ne veltui, anot jo, praėjusios kadencijos Seimo nariai – Agnė Širinskienė ir Artūras Skardžius „kažkada juokėsi iš šaudyklos taikinio, prie kurio buvo parašyta „Gabrielius“.

„Vis dar ištraukiama „korta“, kad jo pagrindinis privalumas pavardė. Iš dalies, sutinku. Žmogus su „Landsbergio“ pavarde politikoje turi turėti geležinį stuburą, platininius nervus, idant išliktų. Drįstu teigti, kad Gabrielius jau šiandien yra solidus pasaulinio lygio politikas, išsiskiriantis greita reakcija, erudicija, retorika“, – rašė A. Navickas.

TS–LKD atstovas feisbuke teigė, jog nuo pat prisijungimo prie partijos buvo kritikuojamas dėl to, kad yra „gabrielistas“.

„Taip, esu. Nors dar labiau esu „užingridas“. Ir tikrai ne todėl, kad Gabrielius ir Ingrida užima įtakingus postus. Toks buvau ir opozicijos laikais, nes visiškai pasitikiu šiais politikais ir, manau, kad jie yra tikri lyderiai, kurie ir kitus skatina atsiskleisti“, – tikino Seimo narys A. Navickas.

Jis socialiniame tinkle svarstė, kad nėra tikras, ar žmogus su Landsbergio pavarde gali tapti prezidentu.

„Tačiau neabejoju, kad Gabrielius būtų geras Prezidentas ir, svarbiausia, kad jis bręsta ir noksta, kaip geras vynas. Tai reiškia, kad jo produktyviausi metai politikoje tikrai dar ateityje“, – savo poziciją dėstė A. Navickas.

Parlamentaras tikino, jog G. Landsbergis „nėra tik įvaizdžio produktas“.

„Aš didžiuojuosi, kad tai politinei bendruomenei, kuriai priklausau, vadovauja toks lyderis“, – rašė ji.

TS–LKD lyderiui G. Landsbergiui gimtadienio proga A. Navickas linkėjo kantrybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)