Nuotoliniame susitikime bus kalbama apie Rusijos karinių pajėgų telkimą prie Ukrainos ir kitus Europos saugumo iššūkius.

Susitikimui pirmininkaus NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

NATO užsienio reikalų ministrų susitikimuose įprastai dalyvauja Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis, tačiau penktadienį jam nedarbo diena.

Ministrų susitikimas rengiamas likus mažiau nei savaitei iki sausio 10-ąją vyksiančių JAV ir Rusijos derybų Ženevoje, taip pat sausio 12-ąją numatyto NATO-Rusijos tarybos posėdžio.

Per jį NATO šalių atstovai diskutuos ir dėl tolesnių Aljanso bei sąjungininkių kontaktų su Rusija, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Susitikimo dalyviai taip pat aptars tolesnę politinę ir praktinę paramą Ukrainai ir NATO sąjungininkių saugumo bei gynybos stiprinimą.

Rusija prie sienos su Ukraina yra sutelkusi 100 tūkst. karių. Kijevas ir Vakarai nuogąstauja dėl galimo Maskvos įsiveržimo.

Maskva, savo ruožtu, pateikė JAV ir NATO reikalavimus nesuteikti narystės Aljanse Ukrainai, atitraukti savo pajėgas, dislokuotas netoli Rusijos sienų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)