Itin daug dėmesio viešojoje erdvėje sulaukė prezidento Gitano Nausėdos antradienį „Žinių radijuje“ išsakyta mintis, kad Taivaniečių atstovybės pavadinimas buvo su juo iš anksto nederinta klaida. Į tai sureaguodamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis aiškino, kad su šalies vadovu buvo derinami visi žingsniai šia tema.

Apmaudą po tokių prezidento žodžių savo ruožtu išreiškė ir premjerė Ingrida Šimonytė. Apie tai plačiau skaitykite čia.

Buvęs premjeras, ilgametis politikas Gediminas Kirkilas Delfi teigė labai neigiamai vertinantis viešą nesutarimą tarp URM ir prezidentūros.

„Jeigu taip yra, ar čia būtų Kinijos atvejis, kas yra nesutarimo pasekmė – nesutarimas yra seniai ir įvairiais klausimais, čia tik pasekmė, ar kitas atvejis, tai reiškia, kad mūsų užsienio politika silpna. Silpna todėl, kad nėra vieningumo“, – konstatavo buvęs Seimo narys.

Jis pastebėjo, kad Kinija, komentuodama Lietuvos verslo patiriamus sunkumus, neigia pritaikiusi sankcijas ir aiškina tai natūraliai susiklosčiusia situacija.

„Tai Rytų šalis. Ji veiks labai gudriai“, – komentavo G. Kirkilas.

Visgi jis teigė nematantis tikimybės, kad konfliktas greitai baigtųsi.

Neigiamai susiklosčiusią padėtį įvertino ir valdančiosios daugumos atstovas, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. Vidiniais viešais nesutarimais, pasak jo, pasinaudos visi priešiškai nusiteikę Lietuvos atžvilgiu.

„Pasinaudos visi, ne tik Kinija – visi, kurie mums blogo linki. Tie, kurie linki gero, gūžtels pečiais ir nesupras, o nesupranta jau dabar, kas čia vyksta. Aš tai vadinu Lietuvos politikos košmaru, todėl, kad ir šios dienos antraštės Europos bei pasaulio spaudoje signalizuoja apie tai, kad Lietuvoje yra skirtingi užsienio politikos vertinimai, ko neturėtų būti ir niekada nebuvo“, – G. Kirkilui antrino politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)