Susitikime su ambasadoriumi šalies vadovas aptarė Lietuvos strateginius interesus ir konkrečias darbo kryptis daugiašalėje diplomatijoje JT sistemoje, pranešė Prezidentūra.

Pasak G. Nausėdos, būtina siekti demokratijos ir laisvės plėtros sklaidos, Lietuvos įtakos ir matomumo stiprinimo tarptautinėse organizacijose, didesnio Lietuvos įsitraukimo į tarptautinių organizacijų valdymo struktūras.

„Aktyviai veikdama daugiašaliais formatais ir tarptautinėse organizacijose Lietuva turi dalyvauti ir kartu įgyvendinti vieningą ir efektyvią ES išorės politiką. Kartu su ES, savo sąjungininkais galime ginti ir apsaugoti demokratines vertybes – tiek žmogaus teisių, tiek dirbtinio intelekto, tiek visais kitais klausimais tarptautinėse daugiašalėse organizacijose“, – pranešime sakė prezidentas.

Jo teigimu, Lietuvai tapus JT Žmogaus teisių tarybos nare, ateinančius dvejus narystės metus reikia siekti progreso savo nusibrėžtomis prioritetinėmis kryptimis: vaikų ir neįgaliųjų teisių užtikrinime, žmogaus teisių gynėjų apsaugoje, žmogaus teisių ginkluotuose konfliktuose laidavime, taip pat lyčių lygybėje, žurnalistų saugume, taikių susirinkimų ir asociacijų, išraiškos ir religijos bei tikėjimo laisvėje.

Susitikime akcentuotas Lietuvai aktualus darbas Ženevoje, Pasaulio sveikatos organizacijoje, ypač dalyvavimas rengiant būsimą Pandemijos sutartį, taip pat aktuali veikla Tarptautinėje migracijos organizacijoje ir Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biure sprendžiant aktualius nelegalios migracijos klausimus.

Prezidentas su ambasadoriumi D. Staniuliu aptarė ir tolesnį Lietuvos bendradarbiavimą su Europos branduolinių tyrimų centru (CERN).

Ženevoje veikia 39 akredituotos tarptautinės organizacijos bei jų padaliniai ir organai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)