"Mažo žmogaus kova prieš didelį žmogų", - taip dar sekmadienį ir pirmadienį buvo anuonsuojama antradienį turėjusi pasirodyti LNK laidos "SOS pagalba" tema.

Tačiau LNK televizija antradienį neparodė žadėto "išskirtinio interviu" su Danute Budrevičiene apie vokelius "Krekenavos agrofirmoje", taip pat ir anonsuotos V.Uspaskicho versijos apie tai.

TV žiūrovai išvydo pasakojimą kita tema.

Apie tai, jog laida apie darbuotojų ir darbdavių konfliktą V.Uspaskicho valdomoje įmonėje nebus parodyta, dar prieš numatytą jos transliaciją antradienį BNS pranešė keli Darbo partijos nariai.

"SOS pagalbos" kalbinta D.Budrevičienė BNS sakė likus valandai iki antradienio transliacijos sulaukusi laidos atstovo skambučio ir pranešimo, jog anonsuotos laidos nebus.

Vienas minėtos laidos kūrėjų Kristupas Krivickas BNS trečiadienį sakė, jog sprendimus transliuoti ar netransliuoti nepriklausomos prodiuserių kompanijos pagaminamas laidas sprendžia televizija.

"Aš esu nepriklausomos prodiuserių kompanijos vienas iš vadovų - kūrybos direktorius, ir mūsų veikla yra gaminti televizijos laidas. Mes jas ir gaminame. Pagal kontraktą - rodyti tas laidas ar ne - sprendžia LNK televizija", - sakė K.Krivickas.

Paklaustas, kaip dažnai televizija neparodo jau pagamintų ir iš anksto anonsuotų laidų, K.Krivickas teigė, jog "tai pasitaiko dėl įvairių priežasčių".

"Mes tų priežasčių nežinome ir į jas nesigiliname. Nedramatizuojame ir nepolitizuojame šio klausimo", - sakė K.Krivickas.

LNK generalinis direktorius Paulius Kovas BNS teigė, jog laida apie konfliktą "Krekenavos agrofirmoje" neparodyta dėl techninių kliūčių.

"Techninių problemų neišvengėme televizijoje diegdami pažangią automatizuotą išleidimo į eterį sistemą. Klysta ne tik žmonės, bet ir naujausi kompiuteriai“, - LNK išplatintame pranešime cituojamas P.Kovas.

"Ar atkreipėte dėmesį, kad penktadienį dėl techninių kliūčių neparodyta ir M.Mikutavičiaus laida anonsuota tema? Turėjome techninių problemų", - sakė P.Kovas.

LNK dar praėjusį penktadienį paskelbė, kad neparodytą M.Mikutavičiaus laidos temą parodys šią savaitę. Paklaustas, ar „Pagalba. SOS“ gali būti parodyta vėliau, P.Kovas atsakė: "Nežinau, ar pavyks atstatyti medžiagą".

Vėliau LNK išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad laidą apie situaciją „Krekenavos agrofirmoje“ bus transliuojama kitą antradienį, kovo 7-ąją, įprastu laiku 19.10 val.

Tuo tarpu D.Budrevičienė įtaria, jog laidos neparodymo priežastys - kitos.

"Man buvo paaiškinta, kad laida sumontuota, bet nebus parodyta, nes LNK nepraleidžia. Sakė, kad atsirado kita tema. Aš tada išdrįsau tiesiai paklausti man skambinusio laidos atstovo - ar čia Viktoras (.Uspaskichas - BNS) sustabdė? Tiesiogiai man nebuvo pasakyta, bet buvo duota suprasti, kad taip ir buvo", - sakė D.Budrevičienė.

D.Budrevičienė sakė buvusi "priblokšta" laidos kūrėjų jai praneštos žinios.

"Man patys žurnalistai pasiūlė duoti tą interviu. Dvi valandas kalbėjau, labai jaudinausi prieš kamerą. O paskui - tokia žinia. Aš pradėjau bijoti. Žmonės, kurie filmuoja, atvažiuoja ir ima interviu, pasirodo, negali visko išleisti į eterį, yra kažkokios instancijos, kurios užgniaužia. Esu įstikinusi, kad čia V. Uspaskichas padarė, kad tos laidos nebūtų", - BNS pasakojo D.Budrevičienė.

Moteris sakė sulaukusi didelio kolegų iš agrofirmos palaikymo, sakė turėjusi vilčių, kad jos atviras kalbėjimas televizijai padrąsins ir kitus "Krekenavos agrofirmos" darbuotojus prabilti apie atlyginimų mokėjimo vokeliuose sistemą įmonėje.

Atlyginimų vokeliuose istorija yra susidomėjusios ir teisėsaugos institucijos, šiuo metu apklausiančios įmonės darbuotojus.

"Krekenavos agrofirma" susidomėta žiniasklaidai pranešus, jog susitikime su Krekenavos gyventojais Darbo partijos lyderis V.Uspaskichas buvo užsipultas dėl agrofirmos darbuotojų atlyginimų, kurių dalis esą mokama nelegaliai.

"Kiek dar laiko Krekenavos agrofirmos darbuotojams atlyginimus mokėsite vokeliuose? Taip ne tik apgaudinėjama valstybė, bet ir nukentės mūsų pensijos", - V.Uspaskicho raštu Krekenavoje vykusiame susitikime paklausė žmogus iš salės.

Kaip rašė dienraštis "Lietuvos rytas", V.Uspaskicho atsakymas krekenaviškius tiesiog pribloškė.

"Jūs neimkite tų vokelių. Ir jeigu jau esate tokie sąžiningi, gavę algą nueikite į Mokesčių inspekciją, deklaruokite visas gautas pajamas ir sumokėkite valstybei mokesčius. Tada jūsų pensijos nenukentės", - pareiškė sąžiningu verslininku ir politiku prisistatęs V.Uspaskichas.