Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Algirdas Butkevičius teigia jaučiantis gėdą dėl Lietuvos užsienio politikos, kuri kenkia valstybei 3-5 metams į priekį. Jo nuomone, šįkart klaidą padarė Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, priimdamas valstybės interesams nenaudingą sprendimą.

„Tuputį gėda, kas vyksta mūsų valstybėje, kalbant apie užsienio politiką. Kiekvienas politikas, priimdamas bet kokį sprendimą, turi įvertinti, ar jis atstovauja valstybės interesus. Noriu pasakyti, kad Užsienio reikalų ministras, buvo ar nebuvo suderinęs su prezidentu klausimą dėl tokios užimtos pozicijos prieš Kiniją, vis dėlto neatstovavo valstybės interesų. (...) Tiesiog kaip politikui yra gėda, nes diskusija, kuri dabar vyskta, yra labai pavėluota.

Kaip Seimo narys jau prieš keletą mėnesių informavau prezidentūrą, Vyriausybę, kėliau klausimą – gal Seime reikia pradėti diskusiją, nes tai parlamentinė valstybė, kokios bus pasekmės, pirmiausia, ekonominės, jeigu bus atidaryta taivaniečių atstovybė. Šiandien jau turime kalbėti ne apie priežastis, o apie pasekmes, kurios duos neigiamus rezultatus mūsų valstybei kokiems 3-5 metams“, – prognozuoja politikas.

Tačiau R. Vilpišauskas neišskiria vienos Lietuvos užsienio politiką formuojančios institucijos: jo nuomone, už dabartinę situaciją atsakinga ir prezidentūra, ir Užsienio reikalų ministerija (URM) – abi jos neatliko savo namų darbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)