„VRM labai rimtai vertina situaciją ir mato, kad grėsmės nėra išnykusios. Pagrindas nepaprastajai padėčiai išlieka. Todėl VRM siūlymas būtų pratęsti nepaprastąją padėtį“, – sakė A. Bilotaitė.

Ministrė kalbėjo, jog vienas iš šių argumentų – keli tūkstančiai neteisėtų migrantų Baltarusijoje.

„O antras dalykas, kurį mes matome – yra organizuojami tam tikri Baltarusijos režimo mokymai neteisėtų migrantų bandyti agresyviai veržtis į Lenkijos teritoriją. Kitas labai svarbus argumentas – matome naujas kryptis. Tai yra, pavyzdžiui, Sirija, kai bandoma per Maskvą patekti į Baltarusiją.

Jeigu vertinti visą regioninę, geopolitinę situaciją, tai mes matome, kad tame visame procese dalyvauja ir Rusijos specialiosios tarnybos. Vertiname situaciją Ukrainoje“, – argumentus vardijo vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Ji teigė, jog galima tikėtis irtam tikrų koordinuotų veiksmų.

„O kalbant apie tai, kad skaičiai galbūt rodo, kad situacija nėra tokia dramatiška, norime sakyti, kad tai yra statistika, kuri tikrai neatskleidžia realios situacijos“, – aiškino ji.

Ministrė teigė, jog VRM siūlys šią padėtį pratęsti dar mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)