Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, 24 metų keleivė antradienį, po 18 val., Rodūnios kelyje esančiame oro uoste, keleivių aptarnavimo agentei pateikė galbūt suklastotą COVID-19 PGR testo sertifikatą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl antspaudo, spaudo ar blanko suklastojimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas suklastojo tikrą ar pagamino netikrą fizinio ar juridinio asmens antspaudą, spaudą ar griežtos atskaitomybės blanką arba pasinaudojo žinomai suklastotu antspaudu, spaudu ar blanku, arba jį realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skelbia, kad vykstantys į Jungtinę Karalystę turi atlikti PGR arba antigeno tyrimą COVID-19 infekcijai nustatyti ir pateikti ne senesnį nei prieš 48 atlikto tyrimo neigiamą rezultatą.

Keliautojai taip pat turi užsisakyti (ir apmokėti) antros dienos PGR testą (jei atvykstama trumpesniam nei 2 dienų laikotarpiui, PGR testą užsisakyti ir nusipirkti vis tiek reikia). Taip pat ne anksčiau nei prieš 48 valandas iki atvykimo užpildyti keliautojo formą, turėti pasiskiepijusio asmens statusą patvirtinančius dokumentus (ES COVID sertifikatą).

Dar viena moteris su suklastotu dokumentu Vilniaus oro uoste buvo sulaikyta prieš savaitę. Tada Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo į Angliją ketinusi skristi lietuvė, dokumentų patikros metu pateikusi, įtariama, suklastotą neigiamą koronaviruso tyrimo liudijimą.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Vilniaus oro uoste patikrino reisu į Anglijos miestą Donkasterį ketinusių vykti asmenų dokumentus. Kontrolės metu viena keleivė, 41-erių Lietuvos pilietė, pateikė atspausdintą neva vienos medicinos laboratorijos išduotą tikralaikės PGR metodu atlikto koronaviruso tyrimo pažymėjimą, patvirtinantį neigiamą rezultatą.

Pasieniečiai nuskenavo QR kodą ir nustatė, kad jo duomenys nėra autentiški – dokumente esantys įrašai apie asmens tapatybę nesutapo su kode esančia informacija.

Moteriai neleista išvykti iš Lietuvos. Keleivė buvo atvesdintas į tarnybines VSAT patalpas ir tą pačią dieną perduota į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams.

Jie dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)