„Dėkojame visiems žmonėms, kurie jungiasi į steigėjų gretas. Didėjantis jų skaičius rodo, kad žmonės nori kitokios situacijos Lietuvoje. Gyventojai pasigenda atsakingo, į žmonių gerovę nukreipto šalies valdymo, jiems yra neramu dėl ateities. Auganti vieninga bendruomenė ne tik suteikia galimybę įsteigti partiją, bet ir skatina imtis reikalingų pozityvių pokyčių, kartu telktis darbams dėl darnios ir ekonomiškai stiprios Lietuvos“, – sako Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, vienas iš politinės partijos steigėjų Saulius Skvernelis.

Steigiamos partijos atstovai pažymi, kad nors ir yra pasiektas jos įkūrimui formaliai reikalingas steigėjų skaičius, gyventojai ir toliau yra raginami registruotis į kuriamą partiją.

„Tikime, kad steigėjų gretos iki steigiamojo partijos suvažiavimo dar išaugs. Kiekvieną dieną sulaukiame naujų žmonių registracijų tapti partijos steigėjais. Mums yra svarbus besitęsiantis gyventojų palaikymas, kuris leidžia visiems kartu burtis į stiprią komandą. Todėl ir toliau kviečiame visus, norinčius prisijungti prie mūsų, tapti steigėjais ir kartu įkurti naują politinę partiją“, – teigia Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūno pavaduotojas, taip pat būsimos partijos steigėjas Linas Kukuraitis.

Šios partijos steigiamasis suvažiavimas numatytas sausio 29 dieną Palangos koncertų salėje.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ bus centro kairės politinė jėga, kurios pagrindiniai siekiai – stipri ekonomika, realios pagalbos priemonės šeimoms, socialinės atskirties mažinimas, platesnės savivaldos teisės, kova su korupcija, aktyvesnis bendruomenių įgalinimas ir pozityvi žaliojo kurso darbotvarkė.

Suvažiavimą rengia 14 Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių, pirmieji politinės partijos iniciatoriai – Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Zigmantas Balčytis, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.