Socialiniame tinkle A. Guoga aptarė šiuo metu valdančiosios konservatorių partijos vykdomą užsienio politiką. Jo teigimu, Lietuvos užsienio politika pasiekė dugną.

„Visada užsienio politika konservatoriams buvo jų arkliukas. Turėjo stiprius žmones. Dabar tapo nevaldomu eržilu, kuris iš balno bet kurį kaubojų gali išversti. Dirbome su Gabrieliu Europos Parlamente. Su Žygiu mes seni bičiuliai. Nuoširdžiai gaila žmogaus. Esame patriotai Lietuvos.
Atrodo, kad mūsų užsienio politika pasiekė patį dugną. Man skambina labai rimti žmonės iš Lietuvos ir klausia apie Kinijos – Taivano situaciją. Tai nėra žmonės, kurie rėkia. Tai žmonės, kurie kuria klestinčią Lietuvą“, – rašė A. Guoga.

Jo teigimu, „mes esame tokiame dugne, kad sunku suprasti, kaip tai įmanoma savo rankomis padaryti“.

„Taip sau pakenkti. Gali sau leisti pralaimėti, jeigu žinai, kad ateityje atsiimsi su kaupu. Bet čia to nėra. Mano sprendimas buvo nelikti ten, kur nieko negali padaryti. Ir jeigu trauktis, tai trauktis į nežinią ir imtis kitos veiklos, o ne vaizduoti, kad nuo tavęs kažkas priklauso. Ne man tokie tušti pasisėdėjimai už valdiškus pinigus“, – rašė A. Guoga.

Jis feisbuke rašė, jog „visi supranta, kad G. Landsbergis bus mūsų kandidatas į ES komisarus“.

„Ką turim užsienio politikoje? Trąšas nevežam, bet vežam. Kaimynus pulsim. Su latviais šaltukas, nes tie Batkos elektrą vis tiek pirks ir trąšas veš, jeigu mes nevešim. Kinijos ekonominis presingas.
Realiai visi supranta, kad Gabrielius bus mūsų kandidatas į ES komisarus. Gal ten seksis jam geriau? Gal tiesiog lyga čia per žema? Ir, kai bus aukščiau, seksis geriau?

Gabrielius yra tikrai geras kandidatas į komisarus. Ir, jeigu toks planas, gal čia ir gerai, kad dabar klaidos daromos? Reikia, kad Lietuva kentėtų, bet užtat turim stiprų balsą tarptautinėje bendruomenėje? Tik, kol kas, tas balsas nevaldomas. Ne į mūsų naudą skamba. Nes uodega daro savo. Vizgina šunį toliau“, – feisbuke pirmadienį rašė A. Guoga.

Delfi primena, jog šiuo eurokomisaru dirba dar tuomet valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguotas Virginijus Sinkevičius. V. Sinkevičius yra už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas Europos Komisijos (EK) narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)