Pirmadienį interviu LRT klausiamas, kaip baigėsi išvykusių asmenų kelionė, ar Irakas įsileido visus keleivius, viceministras teigė, kad visi asmenys buvo išlaipinti Irake.

„Taip, yra žinoma – jie visi saugiai grįžo į savo kilmės šalį. Užsakomasis lėktuvas nusileido dviejuose miestuose Bagdade ir Erbilyje ir asmenys buvo išlaipinti, tai yra pasiekė savo kelionės tikslą“, – sakė K. Lančinskas.

Į klausimą, kodėl migrantams išskraidinti buvo pasirinktas „Avia Solutions Group“ įmonės lėktuvas, viceministras atsakė, kad taip lėmė viešųjų pirkimų procedūros.

„Įvyko viešųjų pirkimų procedūra, kadangi tą reikėjo daryti labai greitai, o Lietuvoje aviakompanijų, vykdančių užsakomuosius reisus, nėra daug, tai, matyt, buvo pasirinktas pigiausias ir greičiausias variantas, kurį galėjo pasiūlyti tuo metu kompanijos“, – teigė K. Lančinskas.

Klausiamas dėl skrydžio suderinamumo su nacionaliniu saugumu, įvertinus tai, kad dėl rizikos nacionaliniam saugumui šiai grupei nebuvo leista plėstis Vilniaus oro uoste, viceministras pažymėjo, kad tai buvo vienkartinis skrydis.

„Kadangi tai yra vienintelis skrydis, daugiau jokių sąsajų su šita kompanija nėra ir nebus, nėra jokių įsipareigojimų, tai turbūt ir viskas: vienas skrydis įvykdytas, už jį atsiskaityta, esame dėkingi už tinkamai suteiktas paslaugas“, – sakė viceministras.

Sekmadienį užsakomuoju skrydžiu iš Lietuvos į Iraką išvyko 98 Irako piliečiai, sutikę savo noru grįžti į gimtąją šalį. Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), tai buvo pirmasis toks užsakomasis skrydis iš Lietuvos neteisėtiems migrantams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)