V. Jegorovienei drausmės byla buvo iškelta dėl nepagarbaus ir teisėjui netinkamo elgesio.

Bylą iškėlusi Teisėjų etikos ir drausmės komisija nustatė, kad teisėja pažeidė ne vieną Teisėjų etikos kodekso normą, pirmadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Tačiau Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad dalyje bylos aprašytais atvejais Teisėjų etikos kodekso pagarbos žmogui, padorumo, pavyzdingumo, pareigingumo principų reikalavimai nebuvo pažeisti. Todėl bylos dalis dėl teisėjos elgesio 2020 metų spalio 1 dieną per teismo posėdį civilinėje byloje, dėl bendravimo su notare Jolanta Ruliene ir nusišalinimo nuo trijų civilinių bylų nagrinėjimo bei priimtų atskirųjų nutarčių aštuoniose civilinėse bylose buvo nutraukta.

Drausminė nuobauda V. Jegorovienei skirta už netinkamą bendravimą su teismo personalu, neįvykusį teismo posėdį civilinėje byloje ir procesinio sprendimo vienoje teisėjos nagrinėtų bylų paskelbimo bei surašymo terminų pažeidimą.

Teisėjų garbės teismo skirtas papeikimas galioja vienerius metus nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos, o įrašas asmens byloje lieka visam laikui.

Sprendimą galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

V. Jegorovienė Kauno miesto apylinkės teismo teisėja dirba nuo 1994 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją