„Po to, kai jūs pasakėte, perskaičiau. Supratau, kad tai jo asmeninė nuomonė ir tiek“, – ketvirtadienį LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ sakė Šiaulių miesto meras A. Visockas.

Mero teigimu, sekretoriaus išsakyti žodžiai „nepuošia“.

„Nemanau, kad jis čia kalba kaip sekretorius ar kaip pareigas einantis žmogus. Jis čia išreiškia savo asmeninę nuomonę“, – teigė A. Visockas.

Jis pripažino per daug nesigilinęs, dėl ko taip piktinasi savivaldybės tarybos sekretorius A. Ilgauskas.

„Čia apie valstybės poziciją gal geriau nekalbėti, o jei kalbėčiau, tai aš ją taip pat pavadinčiau labai keista. Ji nėra panaši į norą valdyti pandemiją. Beje, kad visiems būtų ramiau – aš esu už skiepus, turiu ir trečią skiepą turbūt vienas iš pirmesnių Lietuvoje“, – kalbėjo Šiaulių meras.

Premjerė sureagavo į A. Ilgausko žinutę, parašydama, kad „padla tarsi dar nebuvau tituluota, dėl išgamos nepamenu“.

„Bet čia, žinoma, tik Tautos nuomonė, kurią privalau gerbti ir vykdyti, nes visuotinai žinoma, kad epitetus klijuoju ir prasivardžiuoju tai aš, o Tauta tik sako, ką galvoja“, – komentaruose rašė ministrė pirmininkė.

Ingrida Šimonytė

A. Visockas teigė neturėjęs pokalbio su savo patarėju apie jo išsakytą poziciją viešai.

„Pirmą kartą matau šią premjerės reakciją, kurią, beje, vertinu kaip pakankamai ramią. Nežinau, ar čia premjerui reikia reaguoti, bet reaguoja, tai reaguoja. Nežinau, ką čia galima pasakyti“, – komentavo Šiaulių meras.

Jo nuomone, kiekvienas pilietis randa savo būdus kritikuoti valdžią.

„Pasikartosiu – jis čia nekalba kaip sekretorius. Jis čia greičiausiai kalba savo asmeninėje paskyroje ir išreiškia savo asmeninę nuomonę. Matyt, turi tam priežasčių. Aš negaliu įlįsti į jo vidų ir pasakyti, kodėl jis taip parašė. Jis taip parašė“, – svarstė A. Visockas.

„Šis žmogus yra aukšto lygio teisininkas ir „išgliaudė“ taip vadinamą Menų inkubatoriaus bylą, kuri mums davė apie milijono eurų naudą. Tai yra visiškai viešojo intereso žmogus“, – dėstė Šiaulių meras.

Jis teigė, kad A. Ilgauskas savivaldybėje dirba nuo 2019 metų, tačiau meras nežino, ar jo patarėjas yra pasiskiepijęs nuo COVID-19.

A. Visockas savo feisbuke perspėjo gyventojus apie kylantį didelį pavojų.

„Jis dirba savo darbą nepaprastai gerai. Šiuo metu per nuotolį dirba“, – kalbėjo A. Visockas.

Mero teigimu, iš maždaug 260 savivaldybės darbuotojų nepasiskiepiję yra 4-5 asmenys.

„Aš įspėjau žmones, remdamasis savo pavyzdžiu. Jau po 3,5 mėnesio antikūnų skaičius rodė, kad skiepai suveikė silpnai, todėl iškart skiepijausi trečia doze. Mano įspėjimo esmė buvo, kad suklustų žmonės, kurie turi du skiepus ir kuriems praėjęs pakankamai ilgas laikas po skiepo, nes jie yra dideliame pavojuje“, – pasakojo Šiaulių meras.

Jis akcentavo, kad galimybių pasas tėra leidimas patekti į parduotuvę, tačiau pats dokumentas neapsaugo nuo omikron atmainos.

„Žmonių prašiau suklusti, atkreipti dėmesį, nes tokių žmonių yra labai daug. Didžioji dauguma žmonių yra pasiskiepiję dviem skiepais ir tie skiepai tampa beverčiai po tam tikro laiko. Mano tikslas yra, kad žmonės suklustų, pasiskiepytų, jeigu jie tęsia skiepijimosi liniją, o aš tikiu, kad tęs ir tokiu būdu Šiauliai turėtų mažesnį sergamumo lygį“, – paaiškino A. Visockas.

Kalbėdamas apie savo patarėjo išreikštą poziciją, meras teigė, jog reikia suprasti, kad „demokratija yra įvairių nuomonių vieta ir žmogus gali turėti savo nuomonę“.

„Jo nuomonė yra jo nuomonė, mano nuomonė yra mano nuomonė. Mums reikia tą suprasti. Ar galima parinkti gražesnius žodžius – greičiausiai galima“, – tvirtino A. Visockas.

Jis teigė, kad savivaldybės darbuotojai – itin efektyviai dirba ir sprendžia reikalus.

„Jei visi miestai turėtų tokį susiklausymą, koks yra Šiauliuose, tai Lietuvoje problemų nebūtų. Čia yra mano tiesus atsakymas. Šiauliuose šioje vietoje mes problemų neturime. Mums pavyko išvengti visokių etikečių klijavimo, turime susiklausymą, žmonės girdi, kas yra sakoma iš savivaldybės, bando laikytis instrukcijų ir mes tikrai susitvarkysime“, – sakė Šiaulių meras.

A. Visockas teigė nežinantis konteksto, kodėl A. Ilgauskas tokiais žodžiais išvadino valdžią.

„Visada reikia žinoti daugiau“, – tvirtino jis.

Visą „Labas vakaras, Lietuva“ pokalbį su Šiaulių miesto meru žiūrėkite čia: