Pirmadienį VSAT pareigūnai apgręžė 4 užsieniečius, sekmadienį – 8, šeštadienį – 14, penktadienį – 7, ketvirtadienį – 5, trečiadienį – 8.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių antradienį nebuvo.

Ties Druskininkų savivaldybe antradienį priešpiet Baltarusijos pusėje girdėjosi automatų ir pabūklų šūviai. Netoli sienos Gardino kryptimi ten yra Gožos poligonas.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT pareigūnai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8081 (vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Latvijoje jau trečią savaitę yra išaugęs bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos skaičius. Latvijos pasieniečiai antradienį neįleido 47 iš Baltarusijos bandžiusių patekti migrantų, pirmadienį – 75. Sekmadienį tokių apgręžtųjų buvo 54, šeštadienį – 68, penktadienį – 57, ketvirtadienį – net 103.

VSAT pranešė, jog gavo informacijos, kad antradienį Lenkijos pasieniečiai nefiksavo nė vieno migrantų bandymo neteisėtai patekti iš Baltarusijos. Pirminiais duomenimis, įleistų dėl humanitarinių priežasčių užsieniečių irgi nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)