„Šiuo metu neturime jokių sprendimų, kad vaikai galėtų išeiti į nuotolį. Mokiniai yra atostogose, jie grįžta į mokyklas sausio 10 dieną. (...) Jeigu būtų karantinas, galėtų būti, žinoma, ir nuotolis, bet šiuo metu tikrai nėra tokio svarstymo ar kažkokios plačios diskusijos, jog jau dabar mes turėtume kažkaip visi nusigąsti ir manyti, kad po atostogų kažkas skubiai atsitiks“, – „Žinių radijui“ teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė akcentuoja, kad būtent nuo epidemiologinės situacijos, nuo reanimacijos lovų užimtumo priklausys ir sprendimai dėl tolesnio vaikų mokymo.

„Viskas priklauso nuo epidemiologinės situacijos ir, jeigu būtų nuspręsta išeiti į griežtą karantiną, tai ir būtų nuspręsta išeiti į griežtą karantiną“, – sakė ministrė.

„Man atrodo, turime visi elgtis labai atsakingai, viskas priklauso nuo mūsų sąmoningumo, nuo testavimosi, nuo vakcinavimosi aprėpties. Ir jeigu mes būsime sąmoningi, atsakingi, saugosimės, tai galbūt mums pavyks ir to griežto karantino išvengti“, – akcentavo ji.

J. Šiugždinienė taip pat pasidžiaugė, kad rudens metu, nepaisant nuogąstavimų, nuotolinio mokymo pavyko išvengti.

„Tikrai dėjome daug pastangų, džiaugiuosi, kad suvaldėme situaciją, džiaugiuosi, kad mes visą rudenį mokėmės, nors buvo daug prognozių iš įvairių ekspertų, kad tuoj pat turėsime išeiti į nuotolinį, kad blogai yra taip ir kitaip yra blogai. Tačiau mes mokėmės, ėmėmės visų saugumo priemonių ir dėkinga mokykloms ir savivaldybėms, kurios tikrai aktyviai ragina, testuojasi ir vakcinacijos procesas vyksta“, – akcentavo J. Šiugždinienė.

„Taigi, esu patenkinta, kaip šiandieną mes gebame valdyti situaciją. Bet pandemija yra pandemija. Neaišku, kas bus toliau, ir yra omikron, kuris sunkiai yra nuspėjamas. Taigi, manau, kad tikrai šis ruduo praėjo sėkmingai“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį LRT radijui sakė, kad, epidemiologinei situacijai dėl COVID-19 ligos žymiai pablogėjus ir prireikus įvesti karantiną, jis galėtų tęstis tris keturias savaites. Ministro teigimu, karantino metu galėtų būti vėl įvestas nuotolinis mokymas ir judėjimo ribojimai bei kitos griežtos koronaviruso valdymo priemonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)