„Visas mokymasis ir ugdymas grįžtų į nuotolinį režimą, būtų ribojamas judėjimas, galbūt net tarp savivaldybių. Na, tikėkimės, kad šito nereikės. Mums dar trūksta informacijos, kaip galų gale elgsis naujoji viruso atmaina“, – LRT pirmadienį sakė A. Dulkys.

„Tokiems atvejams trijų–keturių savaičių užtenka“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, esminis rodiklis, pagal kurį šiuo metu bus vertinami karantino ribojimai, – reanimacijos lovų užimtumas.

BNS primena, kad Vyriausybė yra nusprendusi griežtus ribojimus įvesti tuo atveju, jeigu užimtumas reanimacijos skyriuose pasiektų 240 lovų.

„Esminis dalykas – 240 lovų. 215 pacientų, tai reiškia, kad jau turime svarstyti priemones, kaip ne apskritai uždrausti renginius, bet įvesti papildomus apribojimus būtent renginių metu, bet išsaugant ugdymą, švietimą kontaktiniu būdu“, – teigė A. Dulkys.

Pasak jo, kol kas ligoninėse situacija lieka stabili, tačiau kitose šalyse augantys susirgimų skaičiai ir naujos atmainos plitimas „kelia tam tikrą nerimą“.

„Mes atidžiai į tai žiūrime, bet šiai dienai grįžome po švenčių, ir sveikatos apsaugos sistema yra stabili“, – kalbėjo ministras.

Statistikos departamento duomenimis, ligoninėse šiuo metu gydomas 1161 COVID-19 sergantis pacientas, 110 iš jų – reanimacijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)