Pūs gana stiprus pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, šiaurės, vėjas, antroje dienos pusėje pajūryje gūsiai sieks 15-18 m/s. Stiprokas vėjas daug kur pustys šviežiai iškritusį sniegą. Daug kur laikysis 0-4 laipsnių šaltukas, tik prie jūros bus apie 1 laipsnį šilumos.

Pirmąją Kalėdų naktį debesys greitai sklaidysis, dangus giedrės, pasnigs tik vietomis ir daugiausia silpnai. Vėjas aprims ir papūs iš šiaurės vakarų, vakarų, tik prie jūros gūsiai dar sieks 15 m/sek. Į šalį plūstelės šaltesnis oras, todėl rytą temperatūra pažemės iki 8-13 laipsnių šalčio, tik pajūryje ji nekris žemiau 3-5 laipsnių šalčio. Vietomis pustys.

Pirmąją Kalėdų dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai, dažnai išvysime saulę. Tai vienose, tai kitose vietovėse pasnigs, bet daugiausia negausiai, iki vakaro bent šiek tiek sniego iškris daugelyje vietovių. Vėl sustiprės vakarinių krypčių vėjas, pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/sek., pustys. Šaltis atlėgs iki 1-6 laipsnių, pajūryje, dėl nuo šiltesnės Baltijos pučiančio vėjo, šils iki 0-2 laipsnių šilumos.

Antrosios Kalėdų dienos naktį daug kur, dieną jau tik vietomis pasnigs, daugiausia negausiai. Naktį vakarinių krypčių vėjas dar bus stiprokas, pajūryje gūsiai sieks 15 m/s, dieną vėjas po truputį rims. Naktį temperatūra kris iki 4-9 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 0 laipsnių, dieną laikysis 0-5 laipsnių šaltis, pajūryje bus iki 2 laipsnių šilumos.