„Ministro pirmininko atlyginimas yra nenormalus. Čia ne įmonių vadovų atlyginimas nenormalus. Nenormalus ir Seimo narių atlyginimas, todėl, kad ką mes tokiais dalykais sukuriame – mes tokiais būdais sukuriame pigią valdžią ir tuomet į tas pozicijas veržiasi žmonės, kuriems tas atlyginimas atrodo kažkoks labai didelis gyvenimo pasiekimas ir kurie ne visada supranta savo atsakomybę“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu sakė I. Šimonytė.

Taip premjerė sakė atsakydama į Seimo nario Vytauto Gapšio klausimą, ar, jos nuomone, dideli valstybės įmonių vadovų atlyginimai yra normalūs.

„Man atrodo, kad čia per ilgą laiką Lietuvos politika pati save taip nusipigino ir šitą problemą reikia spręsti. Mes jau iš dalies šią problemą sprendžiame, todėl, kad tai, ką šiandien Seimas turėtų priimti ne dėl politikų, bet dėl valstybės tarnybos vadovų – todėl mes ir nerandame valstybės tarnyboje, pavyzdžiui, įvairių institucijų prie ministerijų vadovų, nes nelabai ką jiems galime pasiūlyti.

Malkų nemažai galime pasiūlyti, bet motyvacijos tai nekažką. Todėl tie dalykai turėtų keistis“, – sakė I. Šimonytė.

Ji teigė suprantanti, kad politikams priimti sprendimus dėl savęs yra sudėtinga.

„Bet aš tikiu, kad šis Seimas turės valios priimti sprendimus ne dėl mūsų, kurie čia dabar sėdi, o dėl kitų kadencijų tam, kad tas darbas vis dėlto būtų vertinamas bent kiek adekvačiai atsakomybei, kuri susijusi su šiuo darbo“, – komentavo premjerė.

Vyriausybės vadovė akcentavo, kad valstybės vadovų atlyginimai derinami prie rinkos tam, kad būtų galima prisivilioti kompetentingus specialistus.

„(Kompetencija) kainuoja, ją rinka labai gerai įvertina. Politikų tą kainą galbūt rinkoje patikrinti sudėtingiau, bet yra tam tikros proporcijos, kurios leidžia iš tikrųjų tuos skaičius įsivertinti. Toks yra mano nuoširdus atsakymas. Turbūt kažkam labai nepatiks, bet labai nuoširdus“, – pridūrė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)