Pandemijos pabaigą lems vienas veiksnys

A. Veryga teigė, jog prognozuoti ateinančius metus nėra lengva.

„Labai nedėkingas dalykas yra prognozuoti, kai laikas toks. Atrodo, lyg jau ir pradeda kažkas nusistovėti, ir žiūrėk – vėl dviguba jėga viskas pradeda griūti. Ir su ta pačia pandemija. Atrodo, kad vakcinas turime, viskas išsispręs. Bet...“, – dabartinę situaciją vertino politikas.

A. Veryga priminė, jog ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas šnekėjo apie trečiąsias pasaulio šalis, kurios iki šiol neturi vakcinų.

„Kur liga mutuos ir plis. Tą mes ir matome. Europa irgi nesimoko iš to – ji šneka apie revakcinaciją, turi sukaupusi didžiulius kiekius vakcinos ir tos šalis lieka nepaskiepytos. Jeigu pasaulio turtingieji neišspręs šios bėdos – panašu, kad mes kitus metus su COVID–19 praleisime, vienokiame ar kitokiame kontekste“, – Delfi kalbėjo LVŽS atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)