„Vos du mėnesiai praėjo nuo tada, kai paskelbėme kuriantys naują politinę jėgą. Iki dabar jaučiame žmonių palaikymą didžiuosiuose miestuose ir rajonuose. Aktyvus jų įsitraukimas lėmė tai, kad steigiamąjį suvažiavimą galime surengti pakankamai greitai“, – sako Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas, vienas iš politinės partijos steigėjų Saulius Skvernelis.

Anot jo, tarp steigėjų yra merų, savivaldybių tarybų narių, nepartinių žmonių.

Steigiamajame suvažiavime numatyta išrinkti partijos pirmininką ir jo pavaduotojus, kitų valdymo organų narius.

Kandidatuoti turės teisę visi steigėjai, iš anksto išreiškę šį norą. Be to, bus tvirtinama partijos simbolika, įstatai ir politinė programa.

Apie naujos partijos steigimą ir kvietimą prisidėti spalio 18 dieną pranešė visi Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai Seime: Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas. Kiek vėliau prie jų prisijungė Seimo narys Zigmantas Balčytis.

Anksčiau dauguma šių politikų priklausė arba rinkimuose dalyvavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau iš jos pasitraukė rugsėjį, teigdami, kad nenori dalyvauti „skaldymo ir konfliktų skatinimo politikoje“.

S. Skvernelis praėjusią kadenciją vadovavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos su koalicijos partneriais suformuotai Vyriausybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)