Šis susitikimas vyko Maskvai prie Ukrainos sienos telkiant karines pajėgas bei reiškiant reikalavimus Vakarams dėl NATO plėtros.

„Prezidentūroje patarėjų lygmeniu įvyko susitikimas su Rusijos Federacijos ambasadoriumi Aleksejumi Isakovu. Aptarti saugumo regione klausimai“, – BNS nurodė Prezidentūros spaudos tarnyba.

Ambasadorius po susitikimo neatsakė į BNS klausimus apie jo turinį.

G. Nausėda anksčiau teigė, kad saugumo situacija regione yra blogiausia per pastaruosius 30 metų, o Rusijos bandymai atkurti įtakos zonas nebus toleruojami.

Maskvai sutelkus dešimtis tūkstančių karių prie sienos su Ukraina, Vakarai reiškia nerimą dėl galimo Rusijos įsiveržimo į kaimyninę šalį. Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų tęsiasi Kijevo pajėgų konfliktas su prorusiškais separatistais.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neigia, kad jo šalis planuoja ataką ir kaltina NATO įtampos kurstymu, bei reikalauja teisinių garantijų, kad Aljansas nesiplės į rytus.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas antradienį pareiškė, kad Rusija iš šios situacijos nesitrauks be kokios nors pergalės – ji gali sukelti konfliktą Ukrainoje arba prisijungti Baltarusiją.

Maskvos ir Minsko karinė integracija taip pat jau kurį laiką kelia nerimą Europos Sąjungai ir NATO.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)