„Mes dar neišėjome iš tos delta bangos ir dar ligoninės vis dėl to pas mus nėra atsilaisvinusios. Ir toks hospitalizacijų rodiklis laikosi, dar yra gana aukštas, tiek hospitalizacijos, tiek ir reanimacijos. Ir jau truputėlį matosi vieno regiono, kol kas nesakysiu kurio, padidėjimas jau hospitalizacijų skaičius“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Ji pabrėžė, jog dabar itin svarbu nuspręsti revakcinuotis, tai, anot jos, yra vienintelė galimybė „suvaldyti mums šitą gresiančią kitą bangą“.

Jos teigimu, naujoji omikron atmaina plinta taip greitai kaip vėjaraupiai.

„Yra toks palyginimas, kad ši atmaina plinta kaip vėjaraupiai, tikrai. Ji plinta labai greitai. Ar galime tą sakyti Lietuvoje, kad matome tokį plitimą, tai vakar vyko ir ekspertų tarybos posėdis, buvo pateikti naujausi duomenys, ką sekoskaitos rezultatai rodo Lietuvoje.

Kol kas tikrai nedidelius skaičius kol kas turime. Netgi iš šių nedidelių atvejų tikrai galima sakyti, kad kasdien buvo ne dvigubai daugiau šių atvejų yra nustatoma“, – kalbėjo Ž. Gudlevičienė.

Ji teigė, jog praėjusios savaitės viduryje buvo nustatyti 2 atvejai, penktadienį – 5, o paskutinėmis dienomis 10 ir 15.

„Neabejotinai, kad ji per mėnesį laiko bus vyraujanti. Tai yra neišvengiama, mes to plitimo tikrai neišvengsime. Bet kol kas matome ir tai, kad susirgimų atvejai yra lengvesni“, – aiškino premjerės patarėja Ž. Gudlevičienė.

Delfi primena, jog sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ne kartą pabrėžė, jog griežtesni ribojimai bus įvedami atsižvelgiant į lovų reanimacijose užimtumo.

Vyriausybė prieš kurį laiką patvirtino, jog kai reanimacijoje gulės 240 pacientų, reikės įvesti griežtas karantino lygio priemones, kad sveikatos apsaugos sistema galėtų veikti.

Lietuvoje šiuo metu yra nustatyti 5 koronaviruso omikron atmainos atvejai. Naujų atvejų skaičiai kitose Europos šalyse auga įspūdingais tempais, kai kur įvedami griežti ribojimai.

Dalintis
Nuomonės