„Vienas iš kandidatų į Seimo URK pirmininkus interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ 2021 m. gruodžio 17 d. sakė, kad jis laikosi Lietuvos Vyriausybės pozicijos, kuri skamba taip: „tai turi išsispręsti natūraliai, JAV sankcijos turi palaipsniui padaryti savo darbą, užveržti kilpą Baltarusijos režimui, be kardinalių veiksmų iš Lietuvos pusės“.

Kitaip sakant, minimas prelegentas sako, jog Lietuvos Vyriausybė nieko nedarys ir tranzitas „pyst“ ir sustos.

Tačiau ir dabar tai prieštarauja premjerės I. Šimonytės pozicijai, kad tranzitas sustos iki sausio pabaigos, nes „natūraliai“ iki to laiko sustoti neįmanoma“, – feisbuke rašė liberalas R. Lopata.

Jis ironizavo, kad pastebi pažangą, nes anksčiau buvo teigiama, kad sankcijų nėra arba „jos orinės“.

Jei tai besitęsianti mano koalicijoje tikrai gerbiamų konservatorių komunikacijos krizė, tai tikrai būtų gerai, kad ji baigtųsi ir mes išgirstume ne tik vieningą poziciją „kada“, bet ir „kaip“. Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos atstovai, atsakingi už sankcijas, galėtų pasiskaityti kolegų iš Latvijos URM pareiškimą, kuriame skelbiamas JAV sankcijų politikos laikymasis, ir nustotų kaltinti latvius, kad jie gali pavogti iš mūsų gudiškas trąšas“, – feisbuke rašė liberalas R. Lopata.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas komentaruose po šiuo įrašu irgi kėlė klausimą – gal jau laikas pagaliau kažką aptarti valdančiojoje koalicijoje.

„Kažkoks komunikacinis Twin Peaks didžiosios partijos viduje. Žygis piktinasi, kad veža po gruodžio 8–os, Gabrielius nesipiktina, bet yra nustebęs, kad veš iki balandžio 1–os, Maldeikis nesupranta, ko anie stebisi ir piktinasi. Sako, reikia visą laiką vežti, kol „natūraliai“ nebevažiuos.

O gal PAGALIAU aptarkime ką nors koalicijoje?“ – klausimą socialinėje erdvėje kėlė E. Gentvilas.

Delfi primena, jog Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcija praėjusią savaitę pareiškė nepasitikėjimą Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku ir jų pačių kolega Žygimantu Pavilioniu.

Pastarasis ketvirtadienį pranešė, jog iš posto nesitrauks bent kol nebus išspręsta baltarusiškų trąšų krizė.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę dar kalbėdama apie galimą visos Vyriausybės pasitraukimą stebėjosi kritika iš pačios valdančiosios daugumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)