Keli įstatymų leidėjai pastarosiomis savaitėmis pateko į karantiną po kontakto su užsikrėtusiais žmonėmis. Izraelio žiniasklaida sekmadienį pranešė, kad dar devyni izoliuojasi po bendravimo su žurnalistu, kurio testas vėliau buvo teigiamas.

Kneseto atstovas sakė, kad daugumos įstatymų leidėjų darbas vyks per „Zoom“ ir kitas internetines platformas, tačiau naujosios tvarkos detalės vis dar aptariamos.

Ministras pirmininkas Naftali Bennettas perspėjo izraeliečius ruoštis artėjančiai „penktajai pandemijos bangai“. "Omikron jau prasiskverbė į šalį, o tai reiškia, kad visuomenėje jau yra užsikrėtusiųjų“, - sakė jis sekmadienį per ministrų kabineto posėdį. „Kiekvienas, visi piliečiai, turi saugoti save, savo šeimas ir vaikus (...) Banga atsirito“, – kalbėjo jis ir ragino tuos, kurie dvejoja dėl skiepų, tai padaryti nedelsiant.

Tik 59 proc. iš 9,4 milijono izraeliečių yra visiškai paskiepyti, tai reiškia, kad jie gavo tris dozes arba dar nepraėjo šeši mėnesiai nuo antrosios. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 32 proc. nėra skiepyti nė viena doze.

Izraelyje patvirtinti 175 užsikrėtimai omikron. Be to, yra 380 įtariamų atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)