Penktadienį VSAT pareigūnai neįleido 4 tokių užsieniečių. Nuo antradienio iki ketvirtadienio iš Baltarusijos neteisėtai bendrą 679 km valstybių sieną bandžiusių kirsti migrantų nebuvo. Pirmadienį pasieniečiai apgręžė 9 asmenis, sekmadienį – 3.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių šeštadienį įleisti du užsieniečiai.

Šeštadienį vakare Vilkaviškio rajone pasieniečiai sustabdė du, pirminiais duomenimis, Lenkijos link važiavusius automobilius. Juos vairavo Lietuvos piliečiai. Vienu iš automobilių, vienatūriu, buvo vežami 8 vyrai. Pirminiais duomenimis, jie gali būti Sirijos piliečiai. Pasieniečiai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Taip pat aiškinamasi, kaip ir kada užsieniečiai pateko į Lietuvą.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT pareigūnai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7984 (vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

G. Žagunio užkarda

Latvijoje šeštadienį situacija nesikeitė. Šios šalies siena su Baltarusija yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Iki tol per parą Latvijos pasieniečiai iš Baltarusijos neįleisdavo maždaug 20–30 neteisėtų migrantų. Šią savaitę skaičiai išaugo. Šeštadienį pasieniečiai apgręžė 70 užsieniečių, penktadienį – 52, ketvirtadienį – 60, trečiadienį – 69, antradienį – 83, pirmadienį – 56.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)