Jis nurodė, kad šeštadienį vyraus panašūs orai kaip ir penktadienį. Nakties metu temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus laipsniu kitu šilčiau.

„Daugelyje vietovių formuosis plikledis. Dienos metu daug kur palis, vietomis kris šlapdriba, tik pajūryje, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose kritulių tikimybė mažesnė. Pasisuks apysmarkis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 3, Kaune ir Šiauliuose iki 4 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 6 laipsnius šilumos.

Sekmadienį labai ryškių, staigių permainų dar taip pat nenumatoma. Sustiprės šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Pajūryje gūsiai sieks 19 metrų per sekundę. Debesys daug kur taškysis krituliais, vyraus lietus, kai kur šlapdriba. Naktį bus apie 0–3 laipsnius šilumos. Dieną Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 2, Kaune iki 3 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 4 laipsnius šilumos.“

Kita savaitės startuos su pokyčiais

Nuo pirmadienio, teigia K. Petkevičius, į Lietuvą sugrįš gerokai žiemiškesni orai. Atšals smarkiau, o lietų ir šlapdribą vis dažniau pakeis snaigės.

„Pirmadienį prie jūros krituliai bus mišresni, skystesnio pavidalo. Kitur apylinkes papudruos sniegas. Tai, ko gero, artėjant gražiausioms metų šventėms, daugeliui pakels nuotaiką. Naktį ir rytą bus slidu, šals iki 2–7 laipsnių. Dienos metu taip pat laikysis šaltis, o temperatūra bus panaši į nakties. Daug kur protarpiais pasnigs, kai kada pro debesis gali ir saulė žvilgtelti“, – teigia jis.

Pasak Gismeteo.lt direktoriaus, neigiamos nakties ir dienos temperatūros išsilaikys ir per kitas paras.

„Naktimis temperatūra vietomis pasieks 10, kai kur šiaurinėse vietovėse gali ir iki 14 laipsnių šalčio nukristi. O dienomis taip pat spaus šaltis. Iš debesų vis pabirs snaigės.

Bet ateis ir permainos, kurios, panašu, Lietuvą užklups būtent per žiemos šventes. Pagal dabartinius prognozių modelius šv. Kūčios dar turėtų būti su šalčiu, tačiau pirmąją Kalėdų dieną į šalį sparčiai veršis šiltesnių orų banga, o paskui ją ir mišrūs krituliai. Tad Kalėdos, tikėtina, gali būti labiau teškančios ir žiemos pasakos neprimins.

Visgi, šie pokyčiai dienoms bėgant gali šiek tiek pasislinkti per dieną kitą, todėl tiksliai įvardinti kada tai nutiks sunku, patartina sekti atnaujinamas orų prognozes.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)