Aplinkos apsaugos departamentas, įgyvendindamas bendradarbiavimo sutartį su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, atsiliepė į prašymą skirti papildomų pajėgų kovai su nelegalia migracija, ypač iš Lietuvos Respublikos į Lenkijos Respubliką. Todėl trys aplinkosaugininkų ekipažai jau daugiau nei savaitę nuolat budi Lenkijos pasienyje ir padeda pasieniečiams užtikrinti sienos apsaugą“, – sako Veiklos organizavimo skyriaus vedėjas Žygimantas Daukša.

Jo teigimu, aplinkosaugininkams kontroliuojant pasienio ruožą jau teko susidurti su nelegalia migracija. „Praėjusią savaitę aplinkosaugininkai sustabdė automobilį, jame buvo trys sieną nelegaliai norintys kirsti asmenys. Jie vyko iš Latvijos Respublikos ir norėjo patekti į Lenkijos Respubliką. Asmenys buvo perduoti pasieniečiams, pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – sakė Veiklos organizavimo skyriaus vedėjas.

Pasak Ž. Daukšos, aplinkosaugininkų ir pasieniečių bendradarbiavimas svarbus abiem pusėms. Vykdydami aplinkosaugos akcijas, į pagalbą aplinkosaugininkai pasitelkdavo ir pasieniečius, o dabar patys gali pagelbėti ir prisidėti prie sienos apsaugos.

Be to, kaip pabrėžia vedėjas, aplinkosaugininkai, dirbdami pasienyje, vykdo ir tiesiogines savo funkcijas – nustato ir aplinkosauginių pažeidimų.

Vykdydami bendradarbiavimo sutartį, paskirti AAD pareigūnai ir savarankiškai, ir su VSAT ir policijos pareigūnais padeda vykdyti pasienio teisinio režimo, antrinės migracijos kontrolės ir kitas pasienio užkardų vadų nustatytas funkcijas, sakoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją