Dėl ligos ar kitos pagrįstos priežasties vaikui nelankant ikimokyklinio ugdymo įstaigos tris ar mažiau dienų, tėvams nebereikės mokėti už maitinimą, nusprendė sostinės Taryba. Naujoji tvarka įsigalios nuo š. m. gruodžio, pranešė Vilniaus m. savivaldybė.

Iki šiol galiojo nuostata, kad tėvai nuo maitinimo mokesčio atleidžiami tik, jei vaikas nelanko darželio dėl ligos ar pagrįstų priežasčių tris ir daugiau darbo dienų. Pakeitus tvarką, mokestis už maitinimą nebepriklauso nuo to, kiek dienų nelankyta dėl ligos ir kitų pateisinamų priežasčių.

„Susirgus vaikui, šeimos ir taip patiria finansinių nuostolių dėl tėvų ar globėjų nedarbingumo bei gydymo išlaidų. Norime sudaryti tėveliams kuo geresnes sąlygas slaugyti vaikus ligos metu ir nuo jų pečių nuimti papildomą finansinę naštą. Todėl visiškai atsisakome mokesčio už maitinimą darželiuose vaiko ligos ar kitu pagrįstu ugdymo įstaigos nelankymo atveju“, – sako Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Taip pat nebereikės tėveliams pristatyti ir popierinių pažymų apie paskirtą socialinę pašalpą, kuri suteikia maitinimo mokesčio lengvatą. Informaciją darželiai gaus iš Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos.

Nelankymo priežastis tėvai turi pateisinti darželio nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją