„Kreipiuosi į tėvelius, kad suprastume, jog tai yra labai svarbu. Jeigu žiūrėtume į Lietuvos sergamumo rodiklius, tai 100 tūkstančių gyventojų turime 800 su trupučiu atvejų, o žiūrint būtent į vaikų grupę tas sergamumas yra 1400 ir daugiau. Būtent šitoje grupėje yra didesnis sergamumas, todėl reikėtų nežaisti su ugnimi, nežaisti su virusu, o tiesiog pasinaudoti ta galimybe ir pasiskiepyti“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė A. Dulkys.

Ministras tikisi, kad suteikta galimybe pasinaudos kuo daugiau vaikų, nes vakcina, anot A. Dulkio, yra pagrindinė kovos su pandemija priemonė.

„Pagal galimybes norėtųsi, kad skiepytųsi kuo daugiau, nes net ir naujų atmainų atveju, mes matome, kad pastiprinamoji dozė tampa tikrai labai svarbiu kovos įrankiu būtent su virusu ir su jo visomis naujomis atmainomis. Turime vakcinų pakankamai, registracija nėra pilnai užpildyta, mano žiniomis, yra užsiregistravę 4-5 tūkstančiai vaikų“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė A. Dulkys.

ELTA primena, kad trečiadienį prasidėjo 5–11 metų vaikų skiepijimas nuo COVID-19 ligos.

Gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinos Lietuvą pasiekė pirmadienį. Pirmąją siuntą sudaro 78 tūkst. sumažinto tūrio „Comirnaty“ vakcinos dozių, kurios per kelias dienas bus paskirstytos skiepijančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms.

5–11 metų amžiaus vaikai bus skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Comirnaty“ vakcina. Vakcina jaunesniems vaikams turi 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12 metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

Vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų turės kartu su vaiku atvykti į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

Tiek suaugusieji, tiek vaikai yra skiepijami į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros „Comirnaty“ vakcinos dozių daroma bent 21 dienos pertrauka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)