„Tai reiškia tam tikrą atsistojimą į tokią kovinę, revanšistinę, pozą, kad jeigu jūs mane svarstote, aš dabar nepadėsiu jums priimti valstybės biudžeto. Tai yra vienas svarbiausių įstatymų per metus, kurį priima Seimas, dauguma. Kiekvienas balsas, kaip matėme, yra svarbus ir tokio lygio balsavime visi, kas gali, turėtų dalyvauti iš koalicijos“, – pridūrė P. Saudargas.

Anot P. Saudargo, kerštaujama dėl konservatorių frakcijos pasiūlymo Ž. Pavilioniui trauktis iš pareigų.

„Vyko frakcijoje nuoširdus pokalbis, vis tiek vienas žmogus laikosi vienos pozicijos, absoliuti dauguma laikosi kitos pozicijos, kaip čia išeiti iš tos situacijos. Buvo pasiūlytas elegantiškas sprendimas jam pačiam pasvarstyti dėl tolesnės galimybės užimti Užsienio reikalų komiteto pirmininko poziciją, po to sprendimo tiesiog nebepasirodė parlamentaras Seime, nebalsavo už biudžetą, tai taip pat šį tą reiškia“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Seimo vicepirmininkas.

ELTA primena, kad TS-LKD frakcija kreipėsi į Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Ž. Pavilionį, ragindama trauktis iš pareigų. Tai žurnalistams Seime antradienį pranešė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Mes frakcijoje kreipėmės į kolegą Žygimantą, prašydami jo paties priimti atitinkamą sprendimą, įvertinus visas aplinkybes, buvo vienbalsis pasiūlymas ir sprendimas“, – antradienį prieš Seimo posėdį kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Antradienį valdančiosios koalicijos Seimo nariai tik per plauką patvirtino 2022 m. valstybės biudžeto projektą – balsavime nedalyvavo beveik visi opozicijos parlamentarai. Balsavime nedalyvavo ir keturi konservatoriai, tarp jų – ir Žygimantas Pavilionis.

Pastaruoju metu Ž. Pavilionis kritikos susilaukė dėl užimtos laikysenos Prezidentūros atžvilgiu. Ž. Pavilionis po savo siųstų klausimų prezidento vyriausiajai patarėjai Astai Skaisgirytei bei viešų pareiškimų, esą patarėja kiršina prezidentą su užsienio reikalų ministru, susilaukė Prezidento kanceliarijos kanclerės rašto. TS-LKD frakcijos Seime seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė neslėpė, kad kai kuriems frakcijos kolegoms kilo klausimų dėl tolesnio Užsienio reikalų komiteto pirmininko likimo šiose pareigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)