V. Juozapaitis „Delfi“ portalui patvirtino, kad guli Santariškių klinikų, Kardiologijos reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

„Tai nieko tokio, gal gyvensiu, viskas gerai“, – pajuokavo V. Juozapaitis.

Seimo narys pasakojo, kad šiuo metu Santaros klinikose Kardiologijos skyriuje guli dėl sutrikusio širdies ritmo. Pasak V. Juozapaičio, jį į ligoninę atvežė ne greitoji, tačiau artimi žmonės.

„Ne pats vairavau, neleido pačiam vairuoti. Čia naujos širdies problemos, seniau jų nebūdavo. Sužinojau, kad turiu širdį, nes seniau mane beširdžiu vadindavo“, – juokavo konservatorių partijos narys.

Šiuo metu, pasak V. Juozapaičio, ligoninėje širdies ritmas jam bandomas atstatyti vaistais.

„Ilgai tikrai neturėtų trukti. Aš tikiuosi, kad šį vakarą išeisiu iš ligoninės. Blogiausiu atveju – rytoj. Kol nepradės normaliai veikti motoras, tol nepaleis“, – sakė V. Juozapaitis.

Širdies ritmo sutrikimas pasireiškia nereguliariu, dažniausiai greitu širdies plakimu. Higienos instituto duomenimis, 2018 metais Lietuvoje sergančių širdies ritmo sutrikimais, buvo daugiau nei 80 tūkst. ir sudarė net 3 proc. gyventojų populiacijos.

Šią ligą labai svarbu tinkamai gydyti, kadangi ji gali ne tik neigiamai paveikti pacientų gyvenimo kokybę, bet ir sukelti širdies nepakankamumą ar insultą.

Pajutus neritmišką širdies darbą, gydytojai pataria nedelsiant kreiptis į medikus ir nelaukti, kol praeis. Prieširdžių virpėjimas, tai yra neritmiškas širdies darbas, yra atsakingas už trečdalį visų galvos smegenų insultų. Jeigu jis nustatomas laiku, galima išvengti ir ligos, ir po jos atsirandančių komplikacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)