„Nelengvas“, – tokiu žodžių savo nuotaikas antradienį Seime žurnalistams apibūdino G. Landsbergis.

Jis sureagavo ir į premjerės I. Šimonytės žodžius, kad gali būti atstatydinti ne tik keli ministrai, bet ir visa Vyriausybė.

„Tas visą laiką buvo žinoma. Visos realybės yra realios, tikimybės yra realios arba tikėtinos“, – teigė G. Landsbergis.

Ministras nenorėjo komentuoti daugiau.

Pavilionio klausimo nekomentuoja: yra kur kas svarbesnių klausimų

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis nekomentuoja bendrapartiečio Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio temos.

„Nenoriu komentuot Pavilionio, viskas jo rankose. Tegul jis nusprendžia, ką nori daryti“, – žurnalistams antradienį Seime sakė G. Landsbergis.

Jis patikino, kad alternatyvą URK pirmininkui konservatoriai turi.

„Tikrai yra daug svarbesnių klausimų valstybėje dabar, nei vieno žmogaus pozicija. Aš nesvarsčiau šio klausimo. Išsakiau kelis komentarus, kokia yra mano nuomonė, ypatingai ten, kur buvo netiksli informacija, bet daugiau ne. Tikrai ne tas laikas dabar diskutuoti apie vieną žmogų, yra kur kas svarbesnių valstybėje klausimų“, – pridūrė G. Landsbergis.

Kaip Delfi rašė anksčiau, TS-LKD pareiškė nepasitikėjimą Ž. Pavilionio vadovavimu URK.

Gabrielius Landsbergis

Premjerė neatmeta galimybės atsistatydinti visai Vyriausybei

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pirmadienį pareiškė neatmetanti galimybės visai Vyriausybei atsistatydinti dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

„Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – nacionalinio transliuotojo LRT laidai „Dienos tema“ sakė I. Šimonytė. Premjerės interviu ištrauka transliuota per LRT laidą „Svarbi valanda“.

„Jeigu dėl Vyriausybės veiklos yra keliama tiek daug klausimų, tai galbūt Vyriausybė, jeigu nesugeba į tuos klausimus atsakyti, turėtų savo įgaliojimus pabaigti ir kažkokia kita Vyriausybė galėtų nuo nulio tą darbą pratęsti“, – teigė ji.

Pasak premjerės, sprendimą dėl Vyriausybės ateities lems tai, kaip ji pati vertins situaciją.

„Politikoje labai daug dalykų priklauso nuo to, kaip tu pats vertini save konkrečiomis aplinkybėmis ir konkrečioje vietoje, – kalbėjo I. Šimonytė. – Tai iš esmės mano sprendimas vertinant, kaip man atrodo mano galėjimas užtikrinti ilgalaikius valstybės interesus, labiausiai ir turės įtakos mano pasirinkimui“.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Dėl šios situacijos užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis ir Marius Skuodis pateikė premjerei atsistatydinimo pareiškimus.

Sprendimai dėl ministrų – antradienio vakarą

I. Šimonytė sako, kad sprendimus dėl ministrų paskelbs antradienio vakare.

„Dar norėčiau rytoj susitikti su abiem ministrais, kadangi taip susiklostė, kad pati buvau išvykusi, vienas ministras buvo išvykęs, kitas dabar yra išvykęs. Rytoj, manau, kad susitiksime trise, dar pasikalbėsime ir tada vakare rytoj paskelbsiu savo sprendimą“, – teigė premjerė.

Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis

Anot jos, sprendimai gali būti keli.

„Jis nebūtinai bus toks, kad ministrai bus atstatydinti ar vienas ministras kuris nors bus atstatydintas, ar abu ministrai liks, ar dar kažkas. Yra keletas dalykų, kurie turi būti aptarti ir įvertinti. Man dabar svarbu įvertinti Vyriausybės galėjimą pateikti argumentus taip, kad žmonės juos išgirstų. Kitas dalykas yra teisiniai sprendimai, kurie turėtų būti padaryti (...). Taip pat ir šituos sprendimus“, – teigė ji, paklausta, ar turi omenyje sprendimus dėl „Belaruskalij“ sankcijų įgyvendinimo.

Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Nausėda apie galimą visos Vyriausybės atsistatydinimą: siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį lankydamasis Vilniaus miesto apylinkės teisme teigė, jog Vyriausybei sprendimus dabar būtina priimti tik juos gerai pasvėrus.

Prezidento G. Nausėdos pasisakymą antradienį cituoją naujienų portalas 15min.lt.

Prezidentas pabrėžė, jog šiandien yra nepaprastai svarbu užtikrinti „mūsų visuomenės stabilumą, vidaus politikos stabilumą.

„Suprantu, kad situacija, kuri susiklostė, yra labai nelengva tiek premjerei, tiek visai Vyriausybei“, – kalbėjo šalies vadovas.

Jis sakė suprantantis, kad paskutiniai įvykiai meta šešėlį vertybinei užsienio politikai.

„Tačiau ir vakar, ir šiandien galiu tą patį pakartoti – tikrai siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus, pasvėrus ir šiandien aš matau įvairių problemos sprendimo alternatyvų. Tačiau svarbiausia, kad nebūtų daromi karštligiški ar skuboti sprendimai, kurie komplikuotų situaciją, kai mums to mažiausiai reikia, įvertinus visas tarptautines aplinkybes“, – situaciją naujienų portalui 15min.lt pakomentavo G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)