„Mes frakcijoje kreipėmės į kolegą Ž. Pavilionį prašydami jo paties priimti atitinkamą sprendimą, įvertinus aplinkybes, buvo toks pasiūlymas“, – sakė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ji teigė, jog komiteto pirmininko sprendimo tikisi per kelias artimiausias dienas.

„Čia, kaip aš minėjau ir praėjusią savaitę, žmonės turi ir tokių stiprių savybių, savybių, kurios trukdo konstruktyviam darbui tarpinstitucine prasme. Tam tikri dalykai kelia iššūkių, tad siekiant, kad būtų kuo normalesnė atmosfera frakcijoje, ir buvo pasiūlytas toks sprendimas“, – Seime žurnalistams sakė frakcijos seniūnė.

Politikė kalbėjo, jog tokį sprendimą lėmė „epizodų seka“.

„Neįvardinčiau vieno [įvykio, aut. p.]. <…>. Jūs ir patys sekėte, nušvietę žiniasklaidoje ir aštrią retoriką, ir tokius kartais keistus pasirinkimus komentuoti vienus ar kitus dalykus. Ar tarptautinėje erdvėje pasirinkti vieną ar kitą komentavimo ar kalbėjimo būdą. Visa tai susidėjo. Ir nusprendė frakcija, kad būtų sveikiau, jei jis priimtų tam tikrą sprendimą ir nuspręstų nevadovauti komitetui“, – teigė TS-LKD frakcijos seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Šimonytė – apie Ž. Pavilionį: atsakomybė už savo žodžius taikoma visiems

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad kai kurie bendražygiai jai žeria nepagrįstus kaltinimus ir turėtų atsakyti už savo žodžius.

Ji interviu LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį pripažino turinti omenyje ir Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininką Ž. Pavilionį.

„Ko turbūt iki šiol nėra buvę, tai kad žmonės, kuriuos laikai bendražygiais, praktiškai tave apkaltintų darbu Lukašenkos režimui. Man atrodo, kad atsakomybė už savo žodžius taikoma visiems. Man yra taikoma, bet taip pat ir kitiems“, – sakė I. Šimonytė.

„Turbūt nebus labai nuostabu, jeigu pasakysiu, kad komiteto pirmininko labai kategoriška pozicija, aišku, šioje situacijoje man neprideda tikėjimo, kad aš turiu palaikymą bent jau iš komiteto pirmininko“, – pridūrė ji, paklausta, ar kalba apie Užsienio reikalų komiteto vadovą.

Ž. Pavilionis pastaruoju metu sulaukė politinių bendražygių kritikos dėl konflikto su prezidento Gitano Nausėdos vyriausiąja patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgiryte, taip pat dėl kritikos Vyriausybei dėl neveikiančių JAV sankcijų Baltarusijos trąšų gamintojui „Belaruskalij“.

Gynėsi kritikos

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis pabrėžia, jog pasitiki Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybe. Pirmadienio vakarą politikas sureagavo į ministrės pirmininkės teiginius, kad gali būti patraukti ne tik du atsistatydinti norintys ministrai, bet ir visa Vyriausybė.

„Mūsų Premjerės I. Šimonytės interviu su Rita Miliūte šiandien viešai išgirdau, kad Premjerė neturi kai kurių mūsų frakcijos narių palaikymo. Nemanau, kad mano asmeninis palaikymas yra toks reikšmingas, tačiau viešai pareiškiu, kad niekada – nei viešai, nei ne viešai, net bendraudamas su pačiais artimiausiais žmonėmis – nesu suabejojęs Premjerės kompetencija ar jos vertybėmis, kurios in corpore visada nukreipia visą mūsų Vyriausybę (ar net valstybę) užsienio politikoje vertybine kryptimi už laisvę“, – feisbuke pirmadienio vakarą rašė Ž. Pavilonis.

Jis teigė, jog su premjere I. Šimonyte dalyvavo baltarusių laisvės palaikymo akcijose iki rinkimų ir po rinkimų, kovodami už baltarusių laisvę įvairiais formatais.

„Niekada nesu teigęs ar net įtaręs, kad Premjerė ar jos paskirti ministrai „bendradarbiauja su Lukašenkos režimu“. Labai svarbu, jog Premjerė šiandien pranešė, jog „Lietuvos geležinkeliai“, pasirodo, taisė sutartį apeidami Vyriausybės Nacionalinio saugumo komisiją. Dar svarbiau tai, kad Premjerė pasakė, jog šią sutartį galima „suvynioti“ įvairiais būdais“, – tikino konservatorius.

Jis pabrėžė, jog be šios Vyriausybės „niekas kitas trąšų tranzito nesustabdys“.

„Esu tuo asmeniškai įsitikinęs, todėl tikiu, kad būtent ši Premjerė ir ši Vyriausybė pasiūlys vieną ar kitą būdą, kaip tai padaryti“, – feisbuke rašė Ž. Pavilionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)