Nuo sausio 1 d. visi vairuotojai savo automobiliuose privalės turėti naujus pirmosios pagalbos rinkinius. Tačiau nemažai vairuotojų jau dabar skundžiasi, kad nespės iki nurodyto termino įsigyti pirmosios pagalbos rinkinių, nes jų šiuo metu prekyboje trūksta arba visiškai nėra.

„Seimo Darbo partijos frakcijos nariai nuolat gauna piliečių prašymus, kuriuose nurodyta, kad artimiausiu metu pirmos pagalbos rinkinių neįmanoma nusipirkti, todėl prašome ministro įsakyme nustatytą terminą nukelti iki 2022 m. balandžio 1 d. Manau, kad apie reikalavimą nuo Naujųjų metų turėti naujus pirmosios pagalbos rinkinius buvo pradėta kalbėti per vėlai, absoliuti dauguma vairuotojų apie tai sužinojo vos prieš kelias dienas, todėl nevertėtų kelti papildomos įtampos. Reikėtų duoti žmonėms daugiau laiko įsigyti šias vaistinėles“, - mano Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Klausimų, anot frakcijos seniūno, kelia ir didelė tokio pirmosios pagalbos rinkinio kaina. Šiuo metu jį įsigyti galima už maždaug 40 eurų, tad „darbiečiai“ prašo įvertinti, ar išties visos rinkinyje esančios priemonės yra būtinos.

„Kaina tikrai neadekvati, kyla visokių minčių, kam tai gali būti naudinga. Galbūt dalis priemonių tiktų ir iš senųjų pagalbos rinkinių?“ - klausia parlamentaras V. Fiodorovas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)