Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas siūlė pirma susitvarkyti su problemomis, o tik tada galvoti apie atsakomybės klausimus.

„Ne dėl to, kad man patinka ar nepatinka veiksmai, kuriuos padarė ar nepadarė ministrai, ir dabar dar lenda prieštaringa informacija. Aš darau dvi išvadas. Viena išvada, kad mes dar ne viską žinome. Antras dalykas, pasižiūrėkime kontekstą: pandemija, pasienio krizė, Rusijos-Ukrainos galimas konfliktas, trąšų problema.

Galima čia greitai išsilakstyti ir palikti, numesti kam nors spręsti. Aš manau, kad iš mirties tašką bent jau šitą situaciją, neįsivelti į naujas problemas, ir tada spręsti dėl atsakomybės. O šiandien paimti ir išsigainioti man atrodo neatsakinga prieš mūsų įsipareigojimus tautai ir realiai situacijai“, – po Seimo valdančiosios koalicijos frakcijos seniūnų susitikimo kalbėjo E. Gentvilas.

Panašiai kalbėjo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Palaikome ir nemanome, kad yra geras sprendimas dabar užsiimti atsistatydinimais, kada klausimų, kuriuos reikia spręsti, yra apsčiai. Atsistatydinimai neišspręstų tų klausimų iki galo, o dar ir neaišku, kaip čia viskas baigtųsi“, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Jos nuomone, išsprendus šią situaciją išsispręs ir reputaciniai dalykai.

Ministrai pateikė atsistatydinimo pareiškimus

Kaip jau skelbta premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo pareiškimus yra pateikę užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai.

Praėjusią savaitę G. Nausėda sakė, kad jei M. Skuodis ir G. Landsbergis pasirengę atsistatydinti, jie tą turėtų daryti be papildomo įvertinimo.

I. Šimonytė žadėjo įvertinti ministrų prašymus ir sprendimą pateikti šios savaitės pradžioje.

Praėjusį trečiadienį įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, jų tranzitas per Lietuvą nesustojo, „Belaruskalij“ dar lapkritį atlikus avansinius mokėjimus geležinkeliams.

Lietuvos Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)