K. Petkevičius prognozavo, kad artimiausiomis dienomis termometrų stulpeliai palaipsniui kils, sniego atsargos ir toliau mažės. Iš debesų birs ne sniegas, o kris lietaus lašai, kai kur gali pasirodyti ir šlapių snaigių.

Antradienio naktį be žymesnių kritulių, temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 2 laipsnius šilumos. Dienos metu, pro šiaurės vakarinius, šiaurinius šalies rajonus, atkeliaus krituliai. Daugiausiai tai bus lietus tačiau vietomis galima ir šlapdriba. Vėliausiai ši kritulių banga pasieks pietrytines šalies vietoves. Pūs juntamesnis pietų, pietvakarių krypties vėjas. Vietomis išliks plikledžio pavojus. Vilniuje bus apie nulį. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 1, Klaipėdoje iki 5 laipsnių.

Trečiadienį numatomi šiltesni orai. Dangų niaukstys debesys, daug kur palis. Pūs smarkesnis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Prie jūros gūsiai stiprės iki 16 metrų per sekundę. Naktį vietomis vis dar kelius slidins plikledis, galima lijundra. Matomumą blogins rūkas. Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 3, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos. Dienos metu termometrų stulpeliai šoktels aukščiau. Vilniuje oras sušils iki 2, Kaune ir Panevėžyje iki 3 laipsnių. Šiauliuose bus apie 4, Klaipėdoje apie 7 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienis bus šiltesnis, pakvips tikru rudeniu. Net ir naktį vyraus teigiama temperatūra, kuri svyruos tarp 2–6 laipsnių šilumos. Daug kur palis, pajūryje ūžaus smarkesnis vakarų vėjas. Dienos metu daugės pragiedrulių, truputį palis tik vietomis. Suksis apysmarkis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 5, Šiauliuose iki 4 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 7 laipsnius šilumos. Vakarėjant orai atvės.

Penktadienio naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 5 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pajūryje. Išsilaikys mažai debesuotas dangus, vietomis formuosis plikledis. Diena jau bus apniukusi, daug kur numatomas lietus, kai kur šlapdriba. Pūs žvarbokas šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 2, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 3 laipsnių. Kaune bus apie 4, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos.“

Žiemiškas Vilnius

Anot Gismeteo.lt direktoriaus, savaitgalį, tikėtina, jog naktimis daug kur paspaus šaltukas, o dienomis temperatūra svyruos nuo kuklios šilumos iki vieno kito laipsnio žemiau nulio.

„Kiek šalčiau bus rytinėse, pietrytinėse šalies vietovėse, o švelnesni orai numatomi vakariniuose šalies pakraščiuose. Protarpiais gali pasirodyti būrelis snaigių ar mišresni krituliai.“

K. Petkevičiaus teigimu, remiantis preliminariais duomenimis, antroje mėnesio pusėje, jam baigiantis, tikėtina, jog gali sugrįžti žiemiškesni orai.

„Tačiau, galimi ir vos šiltesnių orų epizodai. Kuriomis tiksliai dienomis tai įvyks pasakyti dar anksti. Pagal dabartinius prognozių modelius, tikėtina, jog šalčiau bus rytinėse ir pietrytinėse šalies vietovėse, čia neigiama temperatūra naktimis ir dienomis gali laikytis tvirčiau, taip pat yra tikimybė, jog pasnigs, o švelnesni ir drėgnesni orai labiau tikėtini šalies vakaruose.

Taigi, bent šiuo momentu, panašu, kad 2021-ųjų pabaiga bus labiau žiemiška nei rudeniška. Tačiau orų prognozės nuolat atnaujinamos ir tikslinamos, tad į vieną ar kitą pusę tų pokyčių dar gali būti“, – akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)