Šią informaciją šeštadienio vakarą savo Feisbuko paskyroje patvirtino Statistikos departamento atstovas Jonas Bačelis.

„Šiandien Statistikos departamento skelbiamuose ir kasdien atnaujinamuose atvirų duomenų rinkiniuose pasirodė nauja mirtis po teigiamo COVID testo: 1-erių metų amžiaus vaikas. Ar tai tik sutapimas, ar COVID buvo mirties priežastis?
Mirčių statistika

Pažiūrėjus į paros ataskaitą, kurioje šiandien 0-9 metų amžiaus grupėje pasirodė viena nauja būtent COVID mirtis (tik atgaline data, nes vaikų mirties liudijimai vėluoja dėl privalomo skrodimo ir teismo ekspertizės), galima išdedukuoti, kad tai yra būtent ta vienmečio mirtis (nes neįmanoma mirti nuo COVID neturint teigiamo diagnostinio testo). Kitaip tariant, tas 1-erių metų amžiaus vaikas mirė ne tik turėdamas teigiamą COVID testą, bet teismo medicinos ekspertizė nustatė, kad jo pagrindinė mirties priežastis buvo COVID.“

Kaip skelbia portalas lrt.lt, Telšių ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Eglė Lysovienė LRT RADIJUI teigė, kad rugpjūčio 31 d. mama su vaiku kreipėsi į ligoninės Priėmimo skyrių dėl laringito požymių.

Tačiau tada medikams nekilo įtarimų, kad vaikas galėtų sirgti COVID-19. Dėl to jis buvo išleistas į namus ir namuose mirė. Vaikui buvo paskirtas simptominis gydymas.

Anot skyriaus vedėjos, vaiko tėvai guldymo į ligoninę atsisakė.

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 137 žmonės – kiek daugiau, nei buvo prieš parą.

74 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1062 žmonėms.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė keturi vyresni nei 80-ies metų žmonės, po tris mirusiuosius priklausė 70–79 ir 60–69 metų grupėms. Dar dviem mirusiems žmonėms buvo per 50-imt, o po vieną mirusįjį priklausė 90–99, 40–49 ir 20–29 metų grupėms.

Pilnai paskiepyti buvo trys iš jų: šie žmonės priklausė 70–79, 60–69 ir 40–49 metų grupėms.

Iš beveik 7 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 538. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 13,2 tūkst. mirčių.

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta beveik 1,89 mln. žmonių. Pilnai vakcinuota – 1,37 mln. gyventojų, dar 434 tūkst. pilnai paskiepytųjų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę. Ją praėjusią parą gavo beveik 18 tūkst. žmonių.

Tarp pilnai paskiepytųjų Statistikos departamentas neįtraukia sustiprinančią dozę gavusių žmonių, jie skaičiuojami atskirai.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 67,6 proc. gyventojų.

Mažiausiai pasiskiepijusiųjų yra tarp 12–15 metų vaikų – trečdalis. Tarp vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, paskiepyta 70,5 procento.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta apie 5,88 mln. vakcinų dozių, skiepyti sunaudota 3,87 mln. dozių.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga apie 17,5 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės