„Jeigu taip bus, tame nebus problemų. Čia ne išdavystė, ne kažkas kitas, tai yra tiesiog paprasčiausi žmogiški dalykai. Ir tai yra tas atvejis, kuris skiriasi nuo kitų buvusių atvejų kaip diena ir naktis“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas aiškino, kad A. Širinskienės pasitraukimą lėmė įtampos frakcijoje.

„Šnekant apie problemas, kurios buvo, kas yra ne melas, tai yra tai, kad santykiai žmonių tarpusavyje frakcijoje yra įtempti. Nes penki metai šalia vienas kito, ir charakteriai yra sunkūs, Agnės charakteris yra griežtas. Kiekvienas mes turime į save pažiūrėti iš šalies. Ne kiekvienam užtenka jėgų, aš ir apie save tai galiu pasakyti. Atitinkamai gavosi taip, kad gavosi asmenybinis konfliktas. Ne vertybinis.

Agnė tikrai yra žmogus, kuris padarė labai daug ir partijai, ir Lietuvai, ir visiems kitiems, ir dar padarys. Esu tuo tikras. Esu tikras, kad ji eis kartu su mumis. Nes, vertybiškai šnekant, ji yra mūsų vertybių žmogus. Tai, kad perėjo į kitą frakciją, nereiškia, kad pakeitė vertybes. Vat, Saulius su kitais, jie išėjo ir kuria partiją, kuri neturės vertybių, nes jie jungia ir konservatorius, ir socdemus, jiems tas pats, jiems valdžia yra tikslas“, – aiškino R. Karbauskis.

Apie išėjusią parlamentarę atsiliepia pozityviai

Jis laidoje aiškino, kad pats būdamas Seime sugebėdavo suvaldyti įtampas, kylančias tarp frakcijos narių.

„ Niekas neįsiskaudindavo dėl kažkokių vieno ar kito žmogaus pareiškimų. Dabar, kada man teko dėl konservatorių spaudimo pasitraukti iš Seimo, nebeatsirado žmogaus, kuris tuos kampus kažkaip užglaistytų. Tai nėra kažkoks vertybinis konfliktas. Tai yra paprasčiausiai žmogiškų santykių skirtumai, požiūriai vienas į kitą“, – teigė R. Karbauskis.

Jis pats apie A. Širinskienę atsiliepia gražiai, ir skaito, ką politikė apie jį sako žiniasklaidai.

„Aš šitoje vietoje noriu pasakyti, kad apie Agnę nei mūsų frakcijoje, nei mūsų partijoje, po išėjimo niekas blogo žodžio nepasakys. Aš manau, kad ir pati Agnė, skaitau, ką ji sako apie mane, kaip partijos pirmininką, tik labai gerai šneka. Apie partijos narius – ji nemėgsta vieno kito žmogaus“, – kalbėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė A. Širinskienė paskelbė, kad palieka „valstiečių“ partiją. Anot A. Širinskienės, sprendimą lėmė nusivylimas frakcijos ir šešėlinės Vyriausybės darbu bei kolegų pavydas. Antradienį buvusi viena aktyviausių „valstiečių“ politikų prisijungė prie Seimo Lietuvos regionų frakcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)