Kaip informuoja „Grinda“, artimiausių dienų orai labiau primins ne žiemą, o gilų rudenį.

„Ne tą saulėtą su spalvotais lapais, o tą bjaurųjį – vėsų, drėgną, vėjuotą. Kita vertus, po -15°C tie savaitgalį žadami +5° – kažkas iš fantastikos skyriaus.

Kadangi orai keisis greičiau nei kai kurių iš jūsų savaitgalio planai, norime atkreipti dėmesį tų, kurie šeštadienį planuoja leisti prie ežerų“, – savo feisbuko paskyroje rašė „Grinda“.

Pasak įmonės darbuotojų, jei nepaisydami atšilimo vis tiek nuspręsite išmėginti ledo storį, laikykitės šių auksinių taisyklių:

  • Jei ledas yra plonesnis nei 7 cm, nelipkite patys ir artimiesiems neleiskite. Tokio storio ledas gali išlaikyti vieną žmogų. Lipsit su grupe? Lipkit, prieš tai įsitikinę, jog ledo storis bent 12 cm. Tiesa, eidami grupe, nebūkite vienas prie kito „prilipę“ – prapulsite visi;
  • Nevaikščiokite ant ledo vieni ir ypač neprašvitus. Jei įlūšite – baisu net pagalvoti... Tiesiog taip nedarykite;
  • Prieš pradėdami eiti ledu, pažiūrėkite, ar nėra praminto takelio. Jei jau kažkas nuėjo ir parėjo – jūsų šansai grįžti taip pat neblogi;
  • Prisiminkite, kad ledas ten, kur įšąla medžiai, medžių šakos, krūmai, nendrės būna plonesnis. Tiesiog svarbus faktas;
  • Ledo stiprumą galite patikrinti lazda. Jei po smūgio atsiranda vanduo – rizikuoti neverta;
  • Jeigu ledas po kojomis pradeda traškėti ar skeldėti, grįžkite į krantą tuo pačiu keliu, kuriuo atėjote.

Kad ir ką veiksite, saugokite save ir kitus.

Meteo.lt taip pat primena, kad šilti orai jau čia pat ir prasideda atodrėkis.

„Vakar dieną daug kur (išskyrus šiaurės rytinius rajonus, kur švietė Saulė) buvo apsiniaukusi ir be kritulių diena. Aukščiausia oro temperatūra siekė tarp -3 -8 laipsnių, o naktį šalčiausia buvo pirmoji jos pusė. Žemiausia oro temperatūra buvo tokia pat kaip aukščiausia -3 -8 laipsniai.

Remiantis 9 val. duomenimis Lietuvoje buvo tarp 0 ir -4 laipsnių šalčio. Šilčiausia Vakarų ir Pietų Lietuvoje, šalčiausia – šiaurės rytiniuose rajonuose.“

Taip pat nurodė, kad šiandien dieną krituliai (lietus, šlapdriba).

„Vėjas pietryčių, 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra 0–4 laipsniai šilumos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)