JK gynybos ministerija pranešė, kad į Lenkiją bus išsiųsta 140 karo inžinierių, ir pridūrė, kad į Lietuvą taip pat išsiųsta atskira grupė.

„Lenkija ir Lietuva, kartu su savo kaimyne Latvija, jau keletą mėnesių patiria didelį spaudimą dėl migracijos iš Baltarusijos, kurią skatina Lukašenkos režimas“, – teigė Gynybos ministerija.

Šis dislokavimas pradėtas augant įtampai su Rusija dėl jos karinių pajėgų buvimo prie Ukrainos sienos. Užsienio reikalų sekretorė Liz Truss trečiadienį sakė, kad Rusija padarytų „strateginę klaidą“ eskaluodama agresiją prieš Ukrainą. Ji pridūrė, kad Rusija turi „gerbti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą“.

140 karių iš Karališkųjų inžinierių korpuso į Lenkiją atvyks gruodžio pabaigoje, ir jie ten turėtų būti iki balandžio mėnesio.

Gynybos ministerija teigė, kad jie dirbs kartu su Lenkijos kariuomene pasienyje su Baltarusija, taip pat teiks „paramą infrastruktūrai“.

Šie kariai papildys 150 britų karių kontingentą, kuris jau yra Lenkijoje kaip NATO priešakinių pajėgų bataliono dalis.

Lietuvoje britų karių žvalgomoji grupė „išsiaiškins, ar JK gali pasiūlyti kokių nors žinių ar pajėgumų, kurie padėtų atremti dabartinį spaudimą“, pridūrė ministerija.

Gynybos sekretorius Benas Wallace‘as sakė: „Mūsų įsipareigojimai Europos saugumui yra nepajudinami ir mes visada teiksime paramą savo sąjungininkams. Ši nekovinė parama padės Lenkijai apsaugoti savo sieną ir suteiks gyvybiškai svarbios inžinerinės patirties“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)